Mo chùbhrachan
PC_CHRISTINASTEWART_BAIRNSKIST_13

I found no track/trace of my fragrant wee one

Mo chùbhrachan

clann; seinn; ceòl; clàradh-fuaim; òrain-ghnìomh; rannan; Albannach; leanbachd; tàlaidhean

Bairn's Kist (CD)

'S e òran chloinne tradaiseanta Gàidhlig a th' ann an 'Mo chùbhrachan'. Tha e air a chur an rian agus air a sheinn an seo le Cairistiona Stiùbhart, a bhios a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta Albannach.<br /> <br /> Fhuair mi lorg na lach air an lòn<br /> Na lach air an lòn, na lach air an lòn<br /> Fhuair mi lorg na lach air an lòn<br /> Cha d'fhuair mi lorg mo chubhrachain<br /> <br /> Fhuair mi lorg an laoigh bhric dheirg...<br /> Fhuair mi lorg and eich 's a phairc...<br /> Fhuair mi lorg na bà 's a pholl...<br /> Fhuair mi lorg na caorach geala...<br /> Fhuair mi lorg a cheo's a bheinn...<br /> <br /> Seo e air eadar-theangachadh anns a' Bheurla:<br /> <br /> I found the track of the duck on the pond<br /> the duck on the pond, the duck on the pond<br /> I found the track of the duck on the pond<br /> I found no track/trace of my fragrant wee one<br /> <br /> I found the track of the mottled, russet, young deer...<br /> I found the track of the horse from the meadow...<br /> I found the track of the milk cow from the pool...<br /> I found the tack of the white sheep...<br /> I found the track of the mountain mist...<br /> <br /> (Le comharra air choireigin, mar eisimpleir crùin le aodainn ainmhidhean, stiogairean is eile, leig leis a' chloinn cothroman a ghabhail mar gun b' e iadsan ainmhidh, agus càch a' leantainn nan lorgan aige.)<br /> <br /> Tha an t-òran ri fhaighinn air an CD ' Bairn's Kist' le Cairistiona Stiùbhart, air a bheil cruinneachadh de dh'òrain tradaiseanta Albannach air an taghadh gus inbhich a bhrosnachadh gu bhith a' seinn, a' cluichd agus a' cleasachd ri cloinn òga. Rinn Cairistiona a bhuineas do dh' Inbhir Nis, rannsachadh air òrain tradaiseanta mar phàirt de a ceum on oilthaigh. Tha i a-nis ag obair le buidhnean de gach aois, a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta.