Willie Winkie
PC_CHRISTINASTEWART_BAIRNSKIST_16

But a kiss fae his lips gies strength back tae me

Willie Winkie

clann; seinn; ceòl; clàradh-fuaim; òrain-ghnìomh; rannan; Albannach; leanabachd

Bairn's Kist (CD)

'S e òran chloinne tradaiseanta Albannach a th' ann an 'Willie Winkie'. Tha e air a chur an rian agus air a sheinn an seo le Cairistiona Stiùbhart, a bhios a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta Albannach.<br /> <br /> Wee Willie Winkie rins through the toon<br /> Upstairs an doonstairs in his nicht goon<br /> Keekin at the window, crying at the lock<br /> Are a the bairns in their beds it's past eicht o'clock<br /> <br /> Hey Willie Winkie, are ye comin ben?<br /> The cat's singin grey thrums tae the sleepin hen<br /> The doggie's speldered on the floor an disnae gie a cheep<br /> But there's a waukrife bairn that winna fa asleep<br /> <br /> Onythin but sleep ye rogue, glowerin like the moon<br /> Rattlin like an airn jug wi an airn spoon<br /> Rummilin, tummilin roon aboot, crawing like a cock<br /> Skirlin like I kenna what, waukin sleeping folk<br /> <br /> Wearied is the mither wi a stoorie bairn<br /> A wee stumpie stoorie that canna walk his lane<br /> He'll battle aye wi sleep afore he'll close his ee<br /> But a kiss fae his lips gies strength back tae me<br /> <br /> Tha an t-òran ri fhaighinn air an CD ' Bairn's Kist' le Cairistiona Stiùbhart, air a bheil cruinneachadh de dh'òrain tradaiseanta Albannach air an taghadh gus inbhich a bhrosnachadh gu bhith a' seinn, a' cluichd agus a' cleasachd ri cloinn òga. Rinn Cairistiona a bhuineas do dh' Inbhir Nis, rannsachadh air òrain tradaiseanta mar phàirt de a ceum on oilthaigh. Tha i a-nis ag obair le buidhnean de gach aois, a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta.