Gearr-chunntas coinneamh mu sgoil-eaglais ùr ann an Sniosart, duilleag 1
INBHIR NIS: Snìothasort

An Dotair Seumas Rothach às leth Mgr MacAlasdair à Strath na h-Àirde.
Chaidh Còirneal MacDhòmhnaill Lianadail a thaghadh mar cheann-suidhe...'

foghlam; luchd teagaisg; tidsearan; sgoiltean; taighean sgoile; coinneamhan; comataidhean

Clan Donald Library papers - various

Geàrr-chunntas coinneamh nan urrasairean a bha ann am Parraiste Shnìosairt far an robhas a' bruidhinn air meud taigh-sgoile agus dè an teisteanas a bu chòir a bhith aig an tidsear. <br /> <br /> 'An dèidh cuireadh bhon Urramach Calum MacLeòid, Ministear Shnìosairt.<br /> Còirneal MacDhòmhnaill Lianadail.<br /> Am Maidsear Iain Caimbeul, Cinnseaborgh òs leth a' Mhorair MacDhòmhnaill <br /> An Dotair Seumas Rothach às leth Mgr MacAlasdair à Strath na h-Àirde.<br /> Thuirt an t-urramach Mgr Calum Macleòid gun robh e a' bruidhinn às leth Sheumais Mhic Dhòmhnaill à Sgeabost.<br /> Chaidh Còirneal MacDhòmhnaill Lianadail a thaghadh mar cheann-suidhe...'<br /> <br /> 'B'e an t-Urramach MacLeòid a dh' iarr coinneamh airson sgoil Pharraiste a thogail ann an Sniosart, san Eilean Sgitheanach. Bhruidhinn na bha lathair air cho feumach 's a bhathas air sgoil, dè am pàigheadh a bu chòir a thoirt seachad agus mun àite a b'fheàrr airson taigh-sgoile.<br /> <br /> Dh'aontaich a' choinneamh gun robh urrasairean nach robh an làthair, agus gum bu chòir am beachdan air na bhathas a' moladh a chluintinn. Dheigheadh leth-bhreac de gheàrr-chunntas na coinneimh a chur thuca.<br /> <br /> Thàinig an làmh-sgrìobhainn seo à cruinneachadh ann an Leabharlann Chlann Dòmhnaill agus Taigh-tasgaidh nan Eilean, an t-Eilean Sgitheanach