Innealan a bha a dhìth airson Rathad Thròndairnis a thogail
Tròndairnis

6 dusan bioran aig 2½ òirlich
12 coire làidir dhan luchd-obrach
Tha a' chosgais gu lèir ann an sgrìobhadh beag air an làimh dheis £508.

rathaidean; innleadaireachd; togail; inneal; luchd obrach; Trondairnis

Innealan a bha a dhìth airson Rathad Throndairnis a thogail.<br /> <br /> 7 Dhusan siobhail àireamh 3<br /> 2 Dhusan siobhail àireamh 4<br /> 4 Piocan Mòra<br /> 6 Piocan cumanta ('S e pioc inneal airson tuill a dhèanamh anns an talamh. Tha gob biorach air aon cheann agus tha an ceann eile mar sgeilb)<br /> 6 geimhleagan 3 no 4 troigh a dh'fhaid<br /> 6 innealan airson spreadhadh ' s e sin 4 dusan leumadairean le snàthadan agus inneal sgrìobaidh s ('s e leumadair inneal airson tuill a dhèanamh ann an creig mus tèid a spreadhadh. Tha grèim aig aon duine air a' cur car dheth, fhad 's a tha duine eile a' slacadaich air le òrd mòr, tha seo a' deànamh toll airson dineamait.)<br /> 6 ùird sèididh <br /> 2 dhusan slat iarainn Suaineach<br /> 2 shlait mhòir de dh'iarann ùird<br /> 1 dusan slat iarainn <br /> 6 dusan bioran aig 2½ òirlich<br /> 12 coire làidir dhan luchd-obrach<br /> Tha a' chosgais gu lèir ann an sgrìobhadh beag air an làimh dheis £508.<br /> <br /> Thàinig an làmh-sgrìobhainn seo à cruinneachadh ann an Leabharlann Chlann Dòmhnaill agus Taigh-tasgaidh nan Eilean, an t-Eilean Sgitheanach