Crodh an Tailleir
PC_CHRISTINASTEWART_KOD_04

Siosar is meuran is snathad.

Crodh an Tailleir

òrain; tàlaidhean; clann; seinn; ceòl; Gàidhlig; claistinneach

Kist o Dreams (CD)

Tha faclan an òrain seo nas coltaich ri treud de sprèidh òg ag iarraidh ri mire na ri màthair òg a' crònan ra leanabh. 'S dòcha nach deach a dhèanamh bho thùs na thàladh ach 's ann mar sin a chaidh a chlàradh san leabhar 'Folksongs and Folklore of South Uist' aig Margaret Fay Shaw.<br /> <br /> Seo na faclan ris a' chlàradh seo:<br /> <br /> <br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> Siosar is meuran is snathad<br /> <br /> Cha tuit iad an toll no feithe<br /> Cha tuit iad an toll no feithe<br /> Cha tuit iad an toll no feithe<br /> Ma thuiteas gun tog e fhein iad<br /> <br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> Siosar is meuran is snathad<br /> <br /> Tha mile long air cuan Eirinn<br /> Tha mile long air cuan Eirinn<br /> Tha mile long air cuan Eirinn<br /> 'S truagh nach robh mi fhin air te dhuibh<br /> <br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> O hi o ho crodh an tailleir<br /> Siosar is meuran is snathad.<br /> <br /> <br /> 'S ann o 'Kist o Dreams', CD a bheir brosnachadh do luchd-àraich a bhith seinn ri clann òg, a thàinig an tàladh seo. Thagh Cairistiona Stiùbhairt na tàlaidhean an dàrna cuid bhon bha i math orra na leanabachd fhèin air neo gu robh a clann fhèin math orra.<br /> <br /> Rugadh Cairistiona Stiùbhairt an Inbhir Nis agus rannsaich i òrain traidisianta mar phàirt de a ceumnachd oilthighe. 'S ann mar dh'aithnicheas i-fhèin na h-òrain a tha iad air an CD ach tha dòighean eile ann a bhith gan seinn.