Einnsean a' putadh an Ach nan Seileach 1937
Ach nan Seileach
London Midland and Scottish Railway
trèan-bathair sàr theasaichte, trèan-bathair Clan
Achnashellach shunting 1937

Einnsean a' putadh 's e ag obrachadh an trèan o Inbhir Nis gu Caol Loch Aillse aig 4.05 feasgar.

Dh'fhosgail Stèisean Ach nan Seileach, a tha 64 cilemeatair bho Inbhir Pheofharain air an rèile o Chaol Loch Aillse, air an 19mh dhen Lùnastal 1870, agus tha e fhathast fosgailte do luchd-siubhail ann an 2008. Sguir an t-seirbheis bathair air an t-27mh dhen Fhaoilleach 1964. Chaidh trèan ma sgaoil an seo ann an 1892 air sgàth cion bhreigichean leantainneach air Rèile na Gàidhealtachd, agus air sgàth a' chleachdaidh a bhith a' cur charbadan bathair aig toiseach nan trèanaichean le luchd-siubhail agus bathar. Bha lùb ann far am faodadh trèanaichean chun an ear agus chun an iar a dhol seachad air a chèile, ach thugadh seo air falbh ann an 1966

B' e einnsean sàr-theasaichte de sheòrsa 4-6-0 a bh' ann an 17956 (HR 81 o thùs) a chaidh a dhealbhachadh fo sgèith Chrìstein Chuimeinich agus a chaidh a thogail ann an 1919 le Hawthorn Leslie anns a' Chaisteal Nuadh. Thòisich iad air obrachadh air loidhne a' Chaoil ann an 1928, agus bha dlùth cheangal aca ris an loidhne sin gus an tugadh air falbh iad ann an 1952

ROS: Loch Carrann

1930an

Rèile Inbhir Pheofharain agus an Eilein Sgitheanaich; Rèile na Gàidhealtachd; London Midland and Scottish Railway; trèan-bathair sàr theasaichte, trèan-bathair Clan; HRS;