HR 123, 'Loch an Dorb' agus 30 'Dunvegan Castle' a' fàgail Blàr Athall le trèana gu deas, 1923
Blàr Athall
stèiseanan rèile
Comann Rathaid-iarainn na Gàidhealtachd
locothan
HR 123 'Loch an Dorb' and 30 'Dunvegan Castle' on train leaving Blair Atholl, 1923

San deilbh seo, chithear HR 123, 'Loch an Dorb' agus 30 'Dunvegan Castle' agus iad a' fàgail Blàr Athall le trèana gu deas ann an 1923.

Bha 'Loch an Dorb' air aon den chlas 'Loch' den locothan 4-4-0 aig Rathad-iarainn na Gàidhealtachd. Chaidh a thogail le Dübs & Co. ann an Glaschu ann an 1896. Chaidh an àireamh 14383 a thoirt dha leis an LMS agus chaidh a toirt à seirbheis anns an Dùbhlachd 1934.

B' e 'Dunvegan Castle' an dàrna loco mu dheireadh ann an clas 'Castle' 4-6-0 aig Rathad-iarainn na Gàidhealtachd. Chaidh a thogail ann an 1910 leis an North British Locomotive Co. Chaidh an àireamh 14685 a thoirt dha leis an LMS agus chaidh a thoirt à seirbheis ann an 1946.

Dh'fhosgail Stèisean Bhlàr Athall air a' phrìomh-loidhne eadar Peairt is Inbhir Nis anns an t-Sultain 1863. Bha ainm an stèisein air a litreachadh mar 'Blair Athole' (seach Blair Atholl) an toiseach fad beagan bhliadhnaichean. Dhùin an stèisean ri seirbheisean bathair anns an t-Samhain 1966 ach bidh trèanaichean luchd-siubhail a' stad ann fhathast.

PEAIRT: Blàr Athall

stèisean rathaid-iarainn; stèiseanan rèile; Comann Rathaid-iarainn na Gàidhealtachd; HRS; locothan