Chaidh an Dileag Ud Nam Cheann
PC_MARGARET_STEWART_01

Ò alidh, hè alidh, ò alidh na mo shuain.

Sèist

Maighread Stiùbhart

Togaidh mi mo Sheolta (CD)

Tha an t-òran 'Chaidh an Dileag Ud Nam Cheann' (That Little Drop Went To My Head) air a sheinn an seo le Mairead Stiùbhairt. Fhuair Mairead an t-òran o Mhòrag NicLeòid à Scalpaigh, tè a bha uaireigin na h-òraidiche ann an Òrain Ghàidhlig aig Sgoil Eòlais na h-Alba, Dùn Èideann. 'S ann on CD aig Mairead, Togaidh mi mo Sheòlta, (Along The Road Less Travelled), a tha a' chuibhreann seo.<br /> <br /> 'S i tè de na seinneadaran Gàidhlig as fheàrr ann an Alba. 'S ann à Leodhas a tha Mairead, far an deach a togail air a cuairteachadh le dualchas beairteach de thàlaidhean, thuraidhean, òrain bhàird is òrain luaidh na sgìre. Tha Bonn Òir Mòd a' Chomuinn Ghàidhealaich aice agus tha tòrr dhaoine airson a cluinntinn a' seinn. Tha Mairead cuideachd a' rannsachadh seann òrain Ghàidhlig agus tha i an dùil gum bi i a' leigeil fios do Ghàidheil agus do luchd-leanmhainn eile air na h-òrain nach cluinnear cho tric.<br /> <br /> Sèist<br /> 'Sì ò alidh, alidh iddle,<br /> Chaidh an dileag ud nam cheann<br /> Ò alidh, hè alidh, ò alidh chaidh ann.<br /> <br /> Tacan beag air feadh nan nighean<br /> 'S air a' mhionaid bidh mi falbh,<br /> Ò alidh, hè alidh, ò alidh bidh mi falbh.<br /> <br /> Sèist<br /> <br /> Gheibh sibh mise na mo chadal,<br /> Gheibh sibh mise na mo shuain,<br /> Ò alidh, hè alidh, ò alidh na mo shuain.<br /> <br /> Sèist