Ò Thug iad Bhuam Thu
PC_MARGARET_STEWART_02

Nuair bha mi aotrom gòrach 's mo chridhe leum le sòlas
Gun tug mi gaol don òigear as bòidhche san tìr.

Maighread Stiùbhart

Togaidh mi mo Sheolta (CD)

Tha 'O Thug iad Bhuam Thu' air a sheinn an seo le Mairead Stiùbhairt. 'S ann o Uilleam MacMhathain a fhuair i an t-òran. 'S ann on CD aig Mairead, Togaidh mi mo Sheòlta, (Along The Road Less Travelled), a tha a' chuibhreann seo.<br /> <br /> Chorus<br /> Ò thug 'ad bhuam thu<br /> È thug 'ad bhuam thu,<br /> Chaoidh cha toir mi fuath dhut<br /> Ged 's suarach leat mì.<br /> <br /> Nuair bha mi aotrom gòrach 's mo chridhe leum le sòlas<br /> Gun tug mi gaol don òigear as bòidhche san tìr.<br /> <br /> Ò thug 'ad bhuam thu...<br /> <br /> 'S i tè de na seinneadaran Gàidhlig as fheàrr ann an Alba. 'S ann à Leodhas a tha Mairead, far an deach a togail air a cuairteachadh le dualchas beairteach de thàlaidhean, thuraidhean, òrain bhàird is òrain luaidh na sgìre. Tha Bonn Òir Mòd a' Chomuinn Ghàidhealaich aice agus tha tòrr dhaoine airson a cluinntinn a' seinn. Tha Mairead cuideachd a' rannsachadh seann òrain Ghàidhlig agus tha i an dùil gum bi i a' leigeil fios do Ghàidheil agus do luchd-leanmhainn eile air na h-òrain nach cluinnear cho tric.