Taobh a-staigh Ionad-obrach Loch Gorm le 14390, 14675, 17956 agus 17929
Harold D. Bowtell
Rèile na Gàidhealtachd
HR

Taobh a-staigh Ionad-obrach Loch Gorm san t-Sultain 1935 le locomotives 14390, 14675, 17956 agus 17929.

'S e 'Loch Class' 4-4-0 a bha le HR roimhhe a chaidh a thogail san t-Sultain 1896 mar HR Àir. 130 'Loch Fannich' a th' ann an 14390 (as fhaisge airn a' chamara). Chaidh a toirt a-mach à seirbheis sa Ghearran 1937.

'Se 'Castle Class 4-6-0 HR a chaidh a thogail san Ògmhios 1900 mar HR Àir. 140, 'Taymouth Castle' a th' ann an 14675. Chaidh a toirt a-mach à seirbheis san Lùnastal 1939.

Chaidh 17956, HR 'Clan Goods' 4-6-0 a thogail san t-Samhain 1916 mar HR Àir. 81. Bha Àir. 57956 aig BR oirre agus chaidh a toirt a-mach à seirbheis sa Chèitean 1952.

'S e Jones 'Big Goods', a chaidh a thogail san t-Samhain 1894 a th' ann an 17956. Chaidh a toirt a-mach à seirbheis san Ògmhios 1936.

Dh'fhosgail Rèile Inbhir Nis & Inbhir Narann stèisean ann an Inbhir Nis an toiseach air 7 An t-Samhain 1855 agus dh'fhàs e gu bhith na ionad rèile na Gàidhealtachd le slighean a' dol gu deas gu Peairt agus nas fhaide; an ear gu Obar Dheathain, an iar gu Caol Loch Aillse agus gu tuath gu Inbhir Ùige. Tha e fhathast fosgailte

Rèile na Gàidhealtachd; HR