47773 ann an Àrd-chabhsair 1 ann an Inbhir Nis
Rèile na Gàidhealtachd
HR
47773 in Platform 1 at Inverness

47773 ann an Stèisean Inbhir Nis, Àrd-chabhsair 1.

Chaidh an locomotive, 'British Type 4' a thogail san Lùnastal 1964 mar D1755 agus thàinig i gu bhith na 'Clas 47' fo ath-àireamhachadh TOPS. Chaidh an t-àireamh 47161 a thoirt dhith bho thùs ach cha do ghiùlain i an t-àireamh seo riamh, agus thàinig i gu bhith 47541 san t-Samhaim 1974.

Mar 47541, air 20 An Dàmhair 1982, chaidh a h-ainmeachadh 'The Queen Mother' aig stèisean Obar Dheathain le Màthair na Banrigh, agus b' e seo a' chiad uair bho làithean smùide a chaidh ainmeachadh locomtive a dhèanamh le ball den Teaghlach Rìoghail. Ach sa Ghearran chaidh na pleitichean ainm a thoirt dhith agus an gluasad gu 47703. San Fhaoilleach 1994 chaidh a h-ath-àireamhachadh 47773 agus san Lùnastal chaidh a h-ath-ainmeachadh 'Reservist' aig ceann-uidhe a' Phuist Rìoghail ann am Preston le Greum Stephenson, Stiùiriche Roinneil a' Phuist Rìoghail agus 's ann mar seo a tha i a' nochdadh san dealbh.

Ach chaidh a h-ath-ainmeachadh 'The Queen Mother' a-rithist san Lùnastal 2002 gun seirbheis ann an Toton. Tha i a-nis glèidhte an dèidh dha Vintage Trains a ceannach sa Mhàrt 2007 agus tha i stèidhichte aig Tyseley Loco Works far an deach a dèanamh suas as ùr na dathan sònraichte dà uaine

Rèile na Gàidhealtachd; HR