LMS 13105 air thoiseach air 14757 air trèana faisg air Coille Chnagaidh, An t-Iuchar 1931
PC_HRS_TRAINS_001_160
locomotaibhean
Comann Rèile na Gàidhealtachd
trèanaichean
LMS 13105 leading 14757 on train near Killiecrankie, July 1931

LMS 13105 air thoiseach air 14757 air an drochaid rèile faisg air Coille Chnagaidh san Iuchar 1931. B' e trèana luchd-siubhail a' dol gu tuath a bh' anns an t-seirbheis seo.

B' e locomotaibh-smùide 2-6-0 Hughes Crab (no Horwich Mogul) a bh' ann an 13105. Chaidh iad sin a dhealbhachadh le Seòras Hughes agus chaidh 245 dhiubh a thogail dhan LMS aig an aonadan-obrach ann an Horwich agus Crewe eadar 1926 agus 1932.

B' e ball de locomotaibhean 4-6-0 clas 'River' aig Rèile na Gàdhealtachd a bh' ann am 14757. Chaidh a togail ann an 1915 agus a h-àireamhachadh HR 71. Cha b' fhada gus an robh e follaiseach gun robh na locomotaibhean sin ro throm airson a' chuid mhòr de dhrochaidean agus loidhnichean air lìonra na Gàidhealtachd.agus chaidh an reic ri Rèile Chaledonia. B' e CR 939 a bh' air an locomotaibbh seo an uair sin. An dèidh a bhuidhneachaidh neartaich an LMS a' phrìomh loidhne eadar Peairt agus Inbhir Nis 's mar sin chunnaic na 'Rivers' obair air rèilichean na Gàidhealtachd. Chaidh 14757 a thoirt a-mach à seirbheis san Dùbhlachd 1936.

PEAIRT: Blàr Athall

locomotaibhean; Comann Rèile na Gàidhealtachd; HRS; trèanaichean