Co-fharpais Sgrìobhaidh Nèill Ghunnaich, 2007 (1)
QZP40_NEILGUNN07

Bun-sgoil

A' chiad àite: Jessica Young, Bun-sgoil Thaigh an Fhasaidh
An dara àite: Peter Dymond, Bun-sgoil Canisbay (a-nis ann an Àrd-sgoil Inbhir Ùige)

GALLAIBH

2000an

Niall Gunnach; pìosan bàrdachd; litreachas; cofharpaisean; farpaisean; co-fharpaisean sgrìobhaidh; co-fharpaisean bhàrdachd; sgeulachd; sgeulachdan; seanchas; sgrìobhadh rosg; bàird; sgrìobhadairean; bhideothan

Leabharlainn na Gàidhealtachd

Chaidh a' bhidio seo a dhèanamh le cuideachadh bho Bhun-sgoil Phort Rìgh a' comharrachadh na chaidh a sgrìobhadh airson Farpais Sgrìobhaidh Nèill Ghuinne 2007. <br /> <br /> Chaidh an fharpais a chur air chois an toiseach ann an 1988 le Comhairle Sgìreil Rois is Chrombaidh mar a bh' ann an uair sin gus sgrìobhadh cruthachail a bhrosnachadh. Lean Comhairle na Gàidhealtachd oirre leis an fharpais agus tha i a-nis air càil cho cudromach 's a tha a' dol ann Litreachas na h-Alba. Tha an fharpais an asgaidh. <br /> <br /> Chaidh cuid dhe na bhuannaich roimhe, mar Bess Ross agus Michel Faber, air adhart gu bhith nan sàr sgrìobhadairean agus tha ùidh aig mòran an-diugh san obair aca.<br /> <br /> 'S e Seirbheis Leabharlainn Chomhairle na Gàidhealtachd a tha a' cur na farpais air dòigh còmhla ri Urras Cuimhneachaidh Nèill Ghuinne. Seo an aon fharpais ann an Alba a tha fosgailte dha gach aois agus tha air a brosnachadh le ùghdarras ionadail. <br /> <br /> Thugadh seachad na duaisean airson Farpais Sgrìobhaidh Nèill Ghuinne 2007 air 2ra Dàmhair ann am Pàilliun Srath Pheofhair. B' e an fheadhainn a bhuannaich: <br /> <br /> Rosg nan Inbheach <br /> <br /> A' chiad àite: Ann Morrison, An Luirg <br /> An dara àite: Douglas Thomson, Glaschu <br /> <br /> Bàrdachd nan Inbheach - sianar co-ionann<br /> Christian Gudgeon, Geàrrloch <br /> Moira Duncan, Inbhir Nis<br /> Morag Morrison MacIver, Brùra <br /> Jane Verburg, Cromba <br /> Ian McDonough, Dùn Èideann<br /> Paul Heinowski, Inbhir Nis<br /> <br /> Àrd-sgoil<br /> A' chiad àite: Alistair Coghill, Àrd-sgoil Inbhir Theòrsa<br /> An dara àite co-ionann: Ailsa Quirie, Àrd-sgoil Inbhir Theòrsa <br /> Beth Appleby, Acadamaidh Allt a' Mhuilinn, Inbhir Nis <br /> <br /> Bun-sgoil<br /> <br /> A' chiad àite: Jessica Young, Bun-sgoil Thaigh an Fhasaidh<br /> An dara àite: Peter Dymond, Bun-sgoil Canisbay (a-nis ann an Àrd-sgoil Inbhir Ùige)