TIOTAL
LMS 15307 a' paidhleatadh 14690 'Dalcross Castle' air trèana a' dìreaadh Bruaich an t-Sruthain, An t-Sultain 1932
PC_HRS_TRAINS_004_683
An Sruthan
A' Ghàidhealtachd / Siorrachd Pheairt
PEAIRT: Blàr Athall
An t-Sultain 1932
28653
locomotaibhean
Comann Rèile na Gàidhealtachd
trèanaichean
LMS 15307 piloting 14690 'Dalcross Castle' on train ascending Struan Bank, September 1932

LMS 15307 a' paidhleatadh 14690 'Dalcross Castle' a' dìfreadh Bruaich An t-Suthain air trèana luchd-siubhail san t-Sultain 1932.

B' e pàirt den dàrna baidse de dh'einnseanan tanca 0-6-4 a chaidh a thogail dha Rèile na Gàidhealtachd gus obair bancaidh a dhèanamh (a' cuideachadh locomotaibhean eile gus trèanaichean a tharraing suas leòidean cas) a bh' ann an 15307 (HR 44 roimhe). Chaidh a togail le Companaidh Locomotaibhean Ceann a Tuath Bhreatainn ann an Glaschu agus fhuairear i sa Ghiblean 1912. Lean i ann an seirbheis gus an deach a toirt a-mach à seirbheis san t-Samhain 1934.

B' e pàirt den dàrna baidse de locomotaibhean luath luchd-siubhail 4-6-0 clas 'Castle' a chaidh a dhealbhachadh dha Rèile na Gàidhealtachd a bh' ann an 14690 (HR 29 roimhe). Chaidh a togail le Companaidh Locomotaibhean Ceann a Tuath Bhreatainn agus fhuairear i ann an 1913. Lean i ann an seirbheis gus an deach a toirt a-mach à seirbheis sa Ghiblean 1947.

PEAIRT: Blàr Athall

locomotaibhean; Comann Rèile na Gàidhealtachd; HRS; trèanaichean