Bàgh Gheàrrloch
PC_JACKWATSON_008
Baoghais Bheinn
a' Bheinn Bhreac
Beinn an Eòin
Gairloch Bay

Sealladh iongantach dubh is geal, a' coimhead a-null thar Loch Gheàrrloch a dh'ionnsaigh beanntan Thoirbheartan. Tha Geàrrloch na bhaile beag air costa an iar Rois is Chrombaigh. Tha e na baile beòthail iasgaich, a tha an an-diugh cuideachd an urra ri turasachd. Bith sgothan-seòlaidh air acair sa bhàgh fad na bliadhna agus 's i an tràigh aig Sannda Mhòr tè dhen fheadhainn as fheàrr a gheibhear air a' chosta an iar.

'S I clach-ghainmhich dhearg Thoirbheartan as motha a th' ann am beanntan Thoirbheartan, le cuid dhe na beanntan as àirde agus as iongantaiche air a' chost an iar nam measg; Liathach (3461 troighean), Beinn Eighe (3367 troighean) agus Beinn Dearg (2998 troighean) nam measg. Gheibhear beàrn mòr eadar na beanntan seo agus tha cuid a' meas gu bheil coltas chaistealan orra

Bàgh Gheàrrloch

ROS: Geàrrloch

2000an

Ros is Crombagh; Ros an Iar; Toirbheartan; Geàrrloch; Bàgh Gheàrrloch; clach-ghainmhich Thoirbheartan; Sannda Mhòr; Liathach; a' Bheinn Dearg; Beinn Eighe; beanntan; Baoghais Bheinn; a' Bheinn Bhreac; Beinn an Eòin

Jack Watson

Jack Watson Photography