A' lomadh caora air Eilean Rònaigh
PC_JMACKENZIE_008
deamhais
rùsg
rùisg
Shearing a sheep on the Island of Rona

Chaidh an dealbh seo a thogail air Eilean Tighe far ceann a tuath Ratharsair anns na h-Eileanan a-Staigh. Fhuaradh an dealbh bho Shìleas NicCoinnich agus chithear a bràthair a' lomadh caora. Mus do thòiseachadh a' cleachdadh innealan airson obair tuathanais, bhiodh daoine a' lomadh nan caorach, cho faisg air t-seiche 's a ghabhadh, le deamhais. Bu chòir gum fanadh an rùsg na aon phìos.

Rugadh Sìleas NicCoinnich air Eilean Tighe ann an 1923 agus ghluais I an dèidh sin gu eilean Rònaigh a bha na bu mhotha. Faisg air deireadh nan 1990an, thadhail I a-rithist air Eilean Tighe anns nach eil duine a' fuireach an-diugh. Thug seo oirre leabhar a sgrìobhadh mu na bha cuimhne aice air mu dhòigh-beatha an eilein. Ann an 'Whirligig beetles and tackety boots' tha I ag innse mu dhòigh-beatha croiteir ann an Ìnnse Gall anns na 1920 an agus na 1930an.

Faodar 'Whirligig beetles and tackety boots' a cheannach ann am Bùithtean Leabhraichean Blythswood. Tha a' phrothaid gu lèir a' dol a dh'ionnsaigh obair Blythswood Care

Ìnnse Gall; eileanaich; eileanan; croitearachd; croitear; croitearan; croit; croitean; caoraich; lomadh; bearradh; deamhais; rùsg; rùisg

Sìleas NicCoinnich