An dèidh a bhith ag iasgach air Eilean Tighe
PC_JMACKENZIE_010
lìn iasgaich
bàta ràimh
ràimh
Back from a fishing trip on Eilean Tighe

Chaidh an dealbh seo a thogail air Eilean Tighe far ceann a tuath Ratharsair anns na h-Eileanan a-Staigh. Fhuaradh an dealbh bho Shìleas NicCoinnich agus chithear cuid dhen teaghlach air tilleadh o bhith ag iasgach.

Rugadh Sìleas NicCoinnich air Eilean Tighe ann an 1923 agus ghluais I an dèidh sin gu eilean Rònaigh a bha na bu mhotha. Faisg air deireadh nan 1990an, thadhail I a-rithist air Eilean Tighe anns nach eil duine a' fuireach an-diugh. Thug seo oirre leabhar a sgrìobhadh mu na bha cuimhne aice air mu dhòigh-beatha an eilein. Ann an 'Whirligig beetles and tackety boots' tha I ag mu bhith ag iasgach còmhla ri h-athair:

'The most exciting fishing was when we went out in the evening to set some nets, rowed away to a suitable site, landed and tied the boat up, then lit a fire and, with an old kettle, made tea and ate some of mother's very tasty girdle scones and oatcakes. It was an eerie kind of scene with the moon shining on the water and, in the darkness around us, the sea showing phosphorescent lights as it lapped against the rocks. In the morning light, the nets were lifted and we rowed for home with a few weeks' supply in the boat.'

Faodar 'Whirligig beetles and tackety boots' a cheannach ann am Bùithtean Leabhraichean Blythswood. Tha a' phrothaid gu lèir a' dol a dh'ionnsaigh obair Blythswood Care

Ìnnse Gall; eileanaich; eileanan; croitearachd; croitear; croitearan; croit; croitean; iasgach; lìon; lìn; lìon iasgaich; lìn iasgaich; bàta ràimh; ràimh

Sìleas NicCoinnich