Aithriseachd air Sgrìobhadh-òrain Bi Beò (Gàidhlig)
SMO_ISLANDVOICES_20_GD

Làrach feanntagan mar chuimhne

Sinn am pròis 's gun ghliocas
A' milleadh na thug iad dhuinn

Guthan nan Eilean / Island Voices

Bidh Caoimhin De Las Casas agus Seumas MacGillEidsich, a tha le chèile a' còmhnaidh ann an Uibhist a Tuath, a' sgrìobhadh agus a' seinn òran sa chòmhlan aca, Bi Beò. Tha an aithriseachd a' leantainn mar a chruthaichear òran bhon bheachd thùsail timcheall air bòrd ann an cidsin tro rèiteachadh a' chiùil dhan chlàradh ann an stiùidio.<br /> <br /> Tha a' bhidio seo bhon DVD 'Guthan nan Eilean' a rinneadh le Sabhal Mòr Ostaig agus Cothrom Earr mar phàirt de phròiseact Eòrpach Leonardo POOLS. Tha 40 bhidio ghoirid air an DVD, airson luchd-ionnsachaidh na Beurla agus na Gàidhlig, a tha a' sealltainn beatha làitheil ann an Uibhist agus Beinn a' Bhaoghla.<br /> <br /> B'e Gordon Wells co-òrdanaiche a' phròiseict 'Island Voices'. Ceangail ri bloga a' phròiseict an <a href="http://guthan.wordpress.com/" target="_blank">seo</a><br /> <br /> Seann daoine a' falbh<br /> Toirt ceum bho ar saoghal<br /> Dèanamh air beatha eile<br /> Tòiseachadh as ùr<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile<br /> <br /> Cuimhneachadh air m' athair<br /> 'S na dh'fhalbh às an sgìr'<br /> Leithid Murchadh a' Mhachair<br /> Na sheall iad dhomh gun phrìs<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile<br /> <br /> Eich a' treabhadh sa mhachair<br /> Tha an iodhlann gun chruaich'<br /> Far an do thogadh teaghlaich<br /> Làrach feanntagan mar chuimhne<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile<br /> <br /> Seann daoine a' falbh<br /> Toirt ceum bho ar saoghal<br /> Sinn am pròis 's gun ghliocas<br /> A' milleadh na thug iad dhuinn<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile