Pàillean nan Còmhlan-ciùil, Pàirc Bellfield, Inbhir Nis
PC_MACLEAN_BANDSTAND_01
paidhleat
paidhleatan
feachd an adhair
Aircrew Memorial Bandstand, Bellfield Park, Inverness

Is e pàillean còmhlain-ciùil beag sia taobhach a th' ann am pàillean Cuimhneachaidh nan Criuthaichean Adhair ann am Pàirce Bellfield ann an Inbhir Nis. Le mullach sglèat agus muilichinn-gaoithe, tha liosta air a' phàillean, ann an òrdugh na h-aibidil, de gach raon-adhair is acarsaid ann an Ceann a Tuath na h-Alba a chaidh a chleachdadh sa chogadh. Timcheall a' phàillein, tha ainmean nan dùthchannan uile às an tàinig criuthan adhair cho math ri dealbhan de na flùraichean nàiseanta aca. Chaidh am pàillean a thoirt do bhaile Inbhir Nis le meur na Gàidhealtachd de Chomann nan Criuthaichean Adhair. Sgrìobhte air tha ''dedicated to those who flew from the North of Scotland in wartime and did not return'. Chaidh fhosgladh gu h-oifigeil le Diùc Dhùn Èideann 2 Iuchar 2000. Bidh ceòl beò de dhiofar sheòrsaichean air a chluich anns a' phàillean air iomadh feasgar Didòmhnaich

2000an

Ionad còmhlan-ciùil; còmhlain; pàircean; cuimhneachan cogaidh; cuimhneachain cogaidh; neach-adhair; luchd-adhair; paidhleat; paidhleatan; feachd an adhair

Clare Maclean