Maighdeannan is Màthairean, Hiort
PC_PRISCUS_WCS6418
MacLeòid
bàillidhean
Dùn Bheagan
Maidens and Matrons, St. Kilda

'S e boireannaich Hiort a tha a' dèanamh na h-obrach gu lèir a thaobh connadh a ghiùlan agus, duine sam bith a chuidicheadh a bhean, bhiodh e sa bhad na dhroch eisimpleir. Tha àireamh nam boireannach air an eilean beagan nas motha na àireamh nam fear, agus chan eil coltas ann gu bheil àireamh an t-sluaigh ag èirigh, is cinnteach mar thoradh air cho tric 's a tha bàs a' falbh leis a' chloinn, agus bho nach robh ach aon leanabh ann an deich a' mairsinn beò mus tàinig bean-ghlùine dhan eilean; chan eil an aon àireamh idir a' bàsachadh an-diugh. Bidh an dà chuid, na fir agus na mnathan, ri obair fighe agus seach gu bheil pailteas clòimhe aca bidh iad a' snìomh an aodaich fhèin, agus tha pailteas dhen sin aca dhaibh fhèin agus, 's àbhaist, gu bheil gu leòr dheth airson a reic aig a' mhaor, MacLeòid an Dùn Bheagan, le mar a chaidh a thoirt seachad na phàirt den mhàl aca

1890an

eileanan; boireannaich; connadh; sluagh; reat bàis; bàsmhorachd; mnathan-glùine; clann; fighe; snìomh; aodach; MacLeòid; bàillidhean; Dùn Bheagan

Imaging the Past