Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis, togalach leudaichte 1913: trannsa ealain
PC_ROYALACADEMY2_016
clasaichean
ealain
sgoilearan
Inverness Royal Academy, 1913 extension: art corridor

Dh'fhosgail Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis togalach leudaichte mòr ùr air taobh deas àrainn na sgoile, air Rathad Midmills, anns an Fhaoilleach 1913. Bha ceithir deuchainn-lannan saidheans air an làr ìosal cho math ris an talla spòrs. Bha na seòmraichean ealain air a' chiad làr cho math ri seòmar-òraid saidheans. Rinneadh seòmar-ciùil den t-seòmar-òraid. Bha taighean-beaga agus seòmraichean-chòtaichean anns an togalach ùr cuideachd. Chosg an togalach ùr mu £8000 agus phàigh Roinn Foghlaim na h-Alba £2500 de seo mar thabhartas. Phàigh luchd-pàighidh chìsean Baile agus Siorrachd Inbhir Nis an còrr de na cosgaisesan. Tha sia dealbhan ann a chaidh a thogail aig àm an fhosglaidh oifigeil. Chaidh na seòmraichean a chleachdadh uaireannan le àrd sgoilearan Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis, a bha stèidhichte anns an togalach a tha a-nis le Sgoil a' Chrùin. Chaidh na dealbhan seo a chleachdadh ann am prospectus na sgoile agus foillseachaidhean eile fad iomadh bliadhna. Chaidh an togail le A. Paterson, neach-togail-dhealbh, Inbhir Nis

sgoiltean; foghlam; togalaichean; cuspairean; clasaichean; ealain; sgoilearan

Robert Preece