Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis: Dealbh-chluich Ògmhios 1931: The Land of Heart's Desire
PC_ROYALACADEMY2_028
dràma
dibhearsain
dealbhan-cluich
Inverness Royal Academy: School Play, June 1932: The Land of Heart's Desire

Chaidh cuirmean-ciùil agus dealbhan-cluich a chumail gu tric mar thachartasan taobh a-muigh na sgoile aig Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis anns na 1930an. San Ògmhios 1932 chaidh consairt a' gabhail a-steach nan dealbhan-cluich, The Land of Heart's Desire le W.B. Yeats agus Square Pegs le Clifford Bax a chur air dòigh. Chaidh an consairt a chumail trì tursan. Anns an deilbh, chithear na cluicheadairean ann an Land of Heart's Delight. B' iad seo

Mary, Sybil Hay;
Fairy Child, Ena Duguid;
Shawn, Iain Moireasdan;
Maurteen, Ian Duthie;
Bruidget, Nan Hunter;
An t-Athair Hart, Raibeart MacBheathain.

As t-samhradh 1931 gus airgead a thogail do mhaoin na spòrs, chaidh earrannan den dealbh-chluich Riders to the Sea (le J. M. Synge) agus Hiwatha (a bha stèidhichte air an leabhar le Coleridge-Taylor air an robh an aon ainm) a dhèanamh, cho math ri dealbhan-cluich beaga agus ceòl bho sgoilearan na b' òige. Ann an 1932, chaidh pàirt den dealbh-chluich The Land of Heart's Desire (W.B. Yeats) a thoirt seachad mar phàirt de chuirm-ciùil. San t-Samhain 1937, chaidh an "Biennial Dramatic Entertainment" a thoirt seachad ann an taigh-cluich na h-Iompaireachd, a bha stèidhichte ann an Sràid na h-Acadamaidh aig an àm, le prògram de dhealbhan-cluich agus ceòl coisir. Chaidh tè de na dealbhan-cluich a sgrìobhadh le òigridh a bha dìreach air an sgoil fhàgail

sgoiltean; cuirmean-ciùil; dràma; dibhearsain; dealbhan-cluich

Robert Preece