George Morrison, Ceannard na Sgoile 1910 gu 1920
PC_ROYALACADEMY_006
stiùirichean
colaistean
oilthighean
George Morrison, Rector 1910 to 1920

An dèidh do Ghilbert Watson a dhreuchd mar Cheannard Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis fhàgail, b' e George Morrison an tagraiche a fhuair am post. Bha e na mhaighstir-sgoile nan cuspairean clasaigeach aig Colaiste Raibeirt Ghòrdain an Obar Dheathain, far an do bhuannaich feadhainn dhe na sgoilearan taic-sgoile chliùiteach agus duaisean eile. Bha e na dhreuchd an sin gus an dèidh don Chogadh Mhòr crìochnachadh, nuair a thill e do Cholaiste Raibeirt Ghòrdain mar cheannard na h-àrd-sgoil. Cha robh e fada bhuaithe, post mar Stiùiriche an Fhoghlaim aig Comhairle Obar Dheathain fhaighinn, agus thachair an aon rud nuair a chaill e an cothrom a bhith na Cheannard air an Àrd-sgoil Rìoghail an Dùn Èideann, ach bha e ag obair an Obar Dheathain gu 1933. Aig aon àm bha e na Cheann-suidhe air Institiud Foghlam Alba.

Goirid an dèidh dha a dhreuchd a leigeil dheth aig Colaiste Raibeirt Ghòrdain, bha e na Bhall Pàrlamaid do na h-Oilthighean Albannach, agus bha e a' frithealadh a' phuist sin gu 1945. Chaochail e an 1956 agus e 86.

(Taing do Robert Preece airson an fhiosrachaidh seo)

sluagh; ceannardan-sgoile; sgoiltean; luchd-teagaisg; stiùirichean; colaistean; oilthighean