Leudachadh a' Gheata an Ear & Ceàrnag Falcon
PC_TAYLOR_INVERNESS_13
margaidh sprèidh
leasachadh bhailtean
luchd-ealain
Eastgate Extension & Falcon Square

Chaidh leudachadh a' Gheata an Ear a thoirt gu crìch ann an 2003. Na bhroinn bha ceangal drochaide a' dol thairis air an rathad agus trannsa àrd chòmhdaichte a' dol gu mòr-mhargaid Safeway.

Tha togalach air a liostadh ann (taobh clì an deilbh) anns a bheil Laura Ashley agus Pizza Express an-diugh. Bha an togalach seo roimhe na phàirt de dh'Ionad-leaghaidh a' Falcon aig stèisean rèile Inbhir Nis. Bha an togalach air a thogail às a chèile clach air clach sna 1990an agus air ath-thogail far a bheil e an-diugh. Chaidh an raon cloiche ann an Ceàrnag a' Falcon taobh a-muigh a' phìos ùir de Gheata an Ear ainmeachadh air Iain Falconer, am fear a chuir an t-ionad-leaghaidh air bhonn.

'S e crois-mhargaidh ùr a' bhaile a tha sa charragh air an taobh chlì. Air a dheilbh leis an neach-ealain is neach-gràbhalaidh Gerald Laing, 's e colbh de chlach-gainmhich a th' ann, trithead 's a seachd troighean a dh'àirde, air a sgeadachadh le each-aon-chòrnach agus diofar eun air an dèanamh ann an umha.

2010an

meadhan baile Inbhir Nis; bùthan; ionadan bhùithean; sprèidh; margaidh sprèidh; leasachadh bhailtean; luchd-ealain

Andrew Taylor