St Anne's Episcopalian Church, Strathpeffer

Bha i na co-eaglais do dh'Eaglais an Naoimh Sheumais ann an Inbhir Pheofharain, agus tha dlùth cheangal eatarra fhathast. Chaidh an eaglais a dhealbhachadh le Iain MacDhonnchaidh, agus thogadh i air fearann le Anna, Ban-Diùc Chataibh agus Ban-Iarla Chrombaidh. Leagadh clach-stèidh na h-eaglais air an 2ra là dhen Ghiblean 1891, agus choisrigeadh an eaglais gu h-oifigeil ann an 1900.

Tha seat de dh'ochd clagan feadanach a bhios air am bualadh le òrd fiodha ann an Eaglais Ban-Naomh Anna. Obraichidh aon neach iad. Chaidh an cur air dòigh le ball den choithional ann an 2000. Tha a' chùbaid air a dèanamh de chloich Caen agus alabastar, agus tha an altair air a dèanamh de mhàrmor agus alabastar. Tha uinneagan le glainne dhathte innte cuideachd.

Tha ceangal eadar Eaglais Ban-Naomh Anna agus fàisneachd le Coinneach Odhar. Tha e coltach gun tuirt e "nuair a bhios còig stìoballan ann an Srath Pheofhair, bidh bàtaichean a' seòladh os cionn a' bhaile agus gan acrachadh fhèin riutha." Nuair a rinneadh tagradh gus eaglais Easbaigeach a thogail ann an Srath Pheofhair bha gearainean ann, oir anns an 19mh linn bha ceithir stìoballan anns a' bhaile. Thogadh an eaglais co-dhiù, le stìoball.

Eaglais Easbaigeach Ban-Naomh Anna, Srath Pheofhair

ROS: Fothraitidh

2000an

Siorrachd Rois; Sgìre Rois is Chrombaidh; eaglaisean; Eaglais Easbaigeach alba; Easbaigeach; bailtean spàtha; Coinneach Odhar; fàidhean; an dà shealladh; fàisneachd; fàisneachadh; bàtaichean-adhair; togalaichean; ailtireachd

Andrew Taylor