Stèisean a' Bhàta Teasairginn, Rathad Cille Chiarain
Ceann Loch Chille Chiarain
cruinneachadh airgid
Seumas Stevens
bàtaichean teasairginn
Lifeboat Station, Kilkerran Road

Cille Chiarain; An Cidhe Ùr; Buidheann Nàiseanta nam Bàta Teasairginn; Ceann Loch Chille Chiarain; cruinneachadh airgid; Seumas Stevens; bàtaichean teasairginn

MacGrory Brothers Archive

Ann an 1898 chruinnich Buidheann Rìoghail Nàiseanta nam Bàta Teasairginn airgead airson bàta teasairginn ùr agus togalach aig Cille Chiarain. <br /> Anns an dealbh tha am bàta teasairginn sin,'An James Stevens' ga toirt sìos Prìomh Shràid Ceann Loch Chille Chiarain air an t-slighe gus a cur air bhog ann an Cille Chiarain. Chaidh am bàta a thoirt tro shràidean Cheann Loch Chille Chiarain.<br /> <br /> B'e Teàrlach MacRuaraidh, am fear-deilbh, rùnaire Buidheann Rìoghail Nàiseanta nam Bàta Teasairginn fad iomadh bliadhna agus thog e iomadh dealbh de thachartasan a bha a' cruinneachadh airgid mu Cheann Loch Chille Chiarain <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: libraryhq@argyll-bute.gov.uk">Argyll and Bute Library & Information Service</a>