A' cluich aig Club Goilf Machaire Shanais, air an robh an t-ainm Club Goilf Chinntìre aig aon àm.
Machaire Shanais
Club Goilf Cheann Loch Chill Chiarain
Club Goilf Machaire Shanais
Rèile Aotrom Cheann Loch Chill Chiarain agus Machaire Shanais
Golfers at Machrihanish Golf Club, once known as Kintyre Golf Club

goilf; cur-seachadan; spòrs; Club Goilf Cheann Loch Chill Chiarain; Club Goilf Machaire Shanais; Rèile Aotrom Cheann Loch Chill Chiarain agus Machaire Shanais

MacGrory Brothers Archive

Daoine a' cluich goilf aig Club Goilf Machaire Shanais, air an robh an t-ainm Club Goilf Chinntìre uaireigin. Bha Machaire Shanais ainmeil airson turasachd fada mus deach Rèile Aotrom Cheann Loch Chill Chiarain agus Machaire Shanais a thogail ann an 1905. Chaidh an raon goilf a stèidheachadh ann an 1876, agus deich tuill ann an toiseach, ach chaidh seo a leudachadh gu 14 a-rithist. Ann an 1888, chaidh an t-ainm atharrachadh gu Club Goilf Machaire Shanais air sgàth gu robh tòrr dhaoine am beachd nach robh an t-seann ainm cliùiteach gu leòr gus bòidhchead na raoin a fhreagairt. Bha Co-Fharpais Nàiseanta Goilf Boireannaich na h-Alba air an raon ann an 1909 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: libraryhq@argyll-bute.gov.uk">Argyll and Bute Library & Information Service</a>