Pocannan bathair gan cur air cairt is each ann an Ceann Loch Chill Chiarain
Ceann Loch Chille Chiarain
calaichean
soithichean
Sacks of goods being loaded onto horse and cart, Campbeltown Harbour

MacGrory Brothers Archive

Pocannan bathair, 's dòcha gràinn, gan toirt bho bhàta 's gan cur air cairt is each aig cidhe Cheann Loch Chill Chiarain.<br /> <br /> Bha Ceann Loch Chill Chiarain an èis air a' chidhe airson malairt sna bliadhnaichean tràth san naoidheamh linn deug. Bha na bàtaichean siùil gu math cumanta aig a' chidhe oir 's ann orrasan a bha am bathar agus a' ghràinn a' tighinn a-steach agus iasg, gual 's uisge beatha a' dol a-mach.<br /> <br /> Ged a bha baidhsagalan agus carbadan ann an Ceann Loch Chill Chiarain aig deireadh an naoidheamh linn deug agus toiseach an fhicheadamh linn, b' e an t-each 's a' chairt a bu trice a bhiodh ga chleachdadh airson siubhal mun cuairt. Bha eich a' tarraing iomadh seòrsa agus iomadh cumadh de charbad is de chairt gus daoine agus bathar a thoirt bho àite gu àite. Chaidh gual 's mòine an giùlan gu na taighean staile san sgìre agus gu na dachaighean cuideachd. 'S e cairtean a bhiodh aca cuideachd gus gràinn a thoirt gu na taighean braiche bho na bàtaichean a bha air ùr thighinn <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: libraryhq@argyll-bute.gov.uk">Argyll and Bute Library & Information Service</a>