Na Seirbhisean Armaichte ann am Prìomh Shràid Cheann Loch Chille Chiarain
Ceann Loch Chille Chiarain
deas-ghnàthan
taisbeanaidhean
saighdearan
Armed Services in Main Street, Campbeltown

Sluagh a' gabhail fasgaidh fo sgàileanan-uisge ag amharc air na seirbhisean armaichte ann am Prìomh Shràid Cheann Loch Chille Chiarain. Tha daoine a' coimhead a-mach às a h-uile h-uinneag, is tha dithis bhoireannach ann an suidheachadh gu math cugallach.

Tha sinn a' smaoineachadh gu bheil an dealbh seo a' sealltainn tachartas air an tug an 'Argyllshire Herald' iomradh air an 25mh den Chèitean 1901 - gun do thill còignear shaighdearan saor-thagraiche o Ghàidheil Earra-ghàidheil is Chataibh o Chogadh Afraga a Deas (Cogadh a' Bhoer) air an SS Kintyre. B' iad Saighdearan Cumanta Dàibhidh MacEanraig, Peadair MacCeallaigh, Iain MacCaluim, Alasdair Armour is Uilleam Purves.

'A temporary platform was erected at the cross on Tuesday morning for the public ceremony amending the presentation of medals awarded to the active service volunteers by the provost, magistrates and councillors... in recognition of their services... a scene of greatest enthusiasm prevailed. In numerous instances tradesmen observed the afternoon as a half day and the school children were also dismissed for the afternoon'

Bha dealbhan mar seo, a tha a' sealltainn dà ìomhaigh a tha uabhasach coltach ri chèile, air an cleachdadh le 'stereoscope', innleachd-amhairc a bha a' toirt buaidh trì-thaobhach air an dealbh

cogaidhean; deas-ghnàthan; taisbeanaidhean; saighdearan

MacGrory Brothers Archive