Sir Seòras MacCoinnich à Baile Dhonnchaidh
Mac Coinnich
leabharlannan
Leabharlann Nàiseanta na h-Alba
An Ridire Seòras Mac Coinnich
Sir George Mackenzie of Rosehaugh

Rugadh Sir Seòras MacCoinnich à Baile Dhonnchaidh (1636-1691) ann an Dùn Dè agus fhuair e foghlam ann an Cill Rìmhinn, Obar Dheathain agus Bourges. Chaidh a thaghadh mar bhall-pàrlamaid ann an 1669 agus mar Mhorair Tagraidh ann an 1677.

Fhad 's a bha e na Cheannard air Dàmh an Luchd-tagraidh chuir e Leabharlann an Luchd-tagraidh air bhonn. Ann an 1925, thug Leabharlann an Luchd-tagraidh na leabhraichean agus na làmh-sgrìobhainnean uile nach robh a' buntainn ri lagh dhan rìoghachd agus leis an seo chaidh Leabharlann Nàiseanta na h-Alba a stèidheachadh.

'S ann airson a gheur-leanmhainn air na Cùmhnantairean ann an ainm Theàrlaich II a tha cuimhne air Sir Seòras. Choisinn a gheur-leanmhainn am far-ainm 'Bloody MacKenzie' dha.

Tha an dealbh seo air a toirt bho 'A History of the Scottish Highlands, Highland Clans and Highland Regiments' leabhar 2 , le Iain S. Keltie

1870an

Mac Coinnich; riaghaltasan; Cùmhnantaichean; tagaireachan; leabharlannan; Leabharlann Nàiseanta na h-Alba; An Ridire Seòras Mac Coinnich