Loch Long
Loch Long
Lochlannaich
soithichean
bàtaichean
Loch Long

'S e meuran de Linne Chluaidh a th'ann an Loch Long is Loch Geàrr, le Rubha Ros Neimhidh eatarra. 'S e loch-mara a th'ann an Loch Long is tha mòran a' dol ann a dhaibheadh oir tha mòran long-bhrisidhean ann. Tha an t-ainm a' ciallachadh 'loch nan soithichean', a' ciallachadh nam bàtaichean-fada a bh' aig na Lochlannaich a' dol suas an loch san 13mh linn.

Aig àm an Dara Cogaidh agus an dèidh sin, bha ceann shuas an loch air a chleachdadh airson spaileartan a dheuchainn gus an do spreadh spaileart air tìr ann an tubaist aig àite deuchainn eile. Chaidh stad a chur air deuchainn spaileartan ann an Loch Long aig an aon àm. Tha goireasan taice dhan t-siostam niuclasach Trident aig Armlann Armachd a' Chabhlaich Rìoghail aig Coulport air Loch Long. Thathar air gearainean mòra an aghaidh arm niuclasach fhaicinn an seo is aig Campa Nèibhi Fhaslane ann an Loch Geàrr thar nam bliadhnaichean mu dheireadh.

Tha an dealbh-tìre seo air a toirt o 'Journal of a Tour and Residence in Great Britain, during the years 1810 and 1811, by a French Traveller', le Louis Simond

Loch Long

EARRA-GHÀIDHEAL