Agallamh le Agnes Milne mu Spitfire ann an coc feòir
WD_BF02_TRACK01_MILNE_01
WAAF
feachd an adhair
Feachdan Armaichte

Tha cuimhn' aig Agnes Milne air mar a bha iad a' lorg Spitfire ann an coc feòir.

Chaidh baidhsagalan a thoirt dhuinn a chionns gur e stèisean cur air-falbh a bha seo. Bha an ceàrnaidh fuirich an siud; bha na prìomh thogalaichean an seo. Agus dh'fheumadh sinn, 's e tuathanas a bh' ann; bha tuathanas ri a thaobh. Agus bha iad air a bhith a' gearradh an fheòir agus bha na cruachan feòir ann, eil fhios agaibh, an fheadhainn sean fhasanta. Agus bha mise aon là a' dol air mo bhaidhsagal suas dha m' obair. Bha an raon-laighe an seo, bha an Spitfire a' tighinn air adhart agus tha mi 'smaoineachadh gu robh uspag mhòr gaoith ann agus shèid e am plèana an teis-meadhan a' choic-fheòir agus rinn e - stad mise mo bhaidhsagal agus an duine òg seo a bha ga stiùireadh, co-dhiù bha e sa phlèana - am pìleat - bha an rud plastaig aige a' putadh a-mach às a' mhullach - sheas e suas agus thuirt e 'Thusa!' Thuirt mise 'Yes sir!' Thuirt e 'Chan fhaca tu seo idir!' Thuirt mise 'Yes, no sir!' Thuirt esan 'Cha do bhuail mise a' chruach-fheòir seo idir. 'S ann a dh'èirich e às an talamh agus bhuail e mise!'

2000an

An Dara Cogadh; An Dàrna Cogadh; cogaidhean; Spitfire; plèanaichean; plèana; itealain; RAF; WAAF; feachd an adhair; Feachdan Armaichte; claistinneach

War Detectives (interviews)