Caithness, 1925 - Inbhir Ùige
Inbhir Ùige
bailtean
aibhnichean
drochaidean
Caithness, 1925 - Wick

Seo duilleag bho leabhar dhealbhan de Ghallaibh bho 1925. Chithear dealbh de Shràid na Drochaid ann an Inbhir Ùige bhon uinneag chinn ann an Taigh-òsta a' Chommercial. Tha an neach-camara ag ràdh gu bheil na daoine ris a' chùl a' feitheamh airson caismeachd Gymkhana agus Merry-Go-Rounds. Tha e cuideachd ag ràdh gun do chleachd cuid de shoircas ainmeil Pinder-Ord a bhith a' tadhal air Inbhir Ùige.

Canar am 'Bleaching Green' ris an àite sa bheil na merry-go-rounds. B' e glasach a bha seo a bha faisg air taigh-nighe far am biodh daoine a' sgaoileadh anart air a' ghlaaich a ghrèin airson a thiormachadh agus a ghealachadh. San dealbh seo chithear aodach a tha fhathast crochte a-muigh sa ghrèin. Tha super-marcait, pàirc chàraichean agus cuairt aibhne a-nis san sgìre seo de dh'Inbhir Ùige.

Ged a tha Inbhir Ùige air a bhith na Bhorgh Rìoghail bho 1589, tha Inbhir Ùige nas sine na sin mar a chithear san ainm aige a thàinig on Lochlannais 'Vic', a tha a' ciallachadh bàgh. Tha e air taobh an ear-thuath na h-Alba 19 mìle deas air Taigh Iain Ghròt

dealbhan-camara; bailtean; aibhnichean; drochaidean

Caithness 1925