Agallamh le Agnes Milne mu Bhlitz Lunnainn
WD_HF06_TRACK05_MILNE
ionnsaigh adhair
fasgadh ionnsaigh adhair
blitz

Bha Agnes Milne a' tadhal air càirdean ann an Lunnainn tron Bhlitz.

Bha mise ann an Lunnainn sa Bhlitz agus na daoine - muinntir Lunnainn, daoine cho iongantach - cho dàna. Agus gu dearbh air an oidhche dh'fheumadh sinn a dhol sìos do na h-àiteachan-fasgaidh fon talamh. Mar a thachair bha mi a' cèilidh air càirdean agus thàinig oirnn greim fhaighinn air plaide agus cluasag agus a dhol sìos dha na fasgaidhean, agus bhiodh sinn a' seinn nan òran sin bho àm a' chogaidh - chan aithnich sibhse, ach aithnichidh bhur seanphàrantan iad -- mu 'Who do you think you are, Mr Hitler?' agus 'We'll hang out our washing on the Siegfried Line' agus 'The white cliffs of Dover', gu dearbha. Chleachd sinn a bhith a' seinn iad seo; bha a h-uile duine a' seinn nan òran seo àrd an claiginn gus nach cluinneadh sinn na bomaichean os ar cionn. Agus an uairsin thàinig sinn a mach sa mhadainn agus uill, cha bhiodh fios agad am biodh an taigh san robh thu a' fuireach fhathast na sheasamh. 'S e dìreach gun deach sin air adhart greis mhòr.

2000an

An Dara Cogadh; An Dàrna Cogadh; bomadh; ionnsaighean adhair; ionnsaigh adhair; fasgadh ionnsaigh adhair; blitz; claistinneach

War Detectives (interviews)