Air Bàgh Gheàrrloch, a' coimhead gu Badhais Bheinn
Geàrrloch
clach-èiteig
Sgùrr Mhòr
Tom na Gruagaich
On Gairloch Bay, looking to Boishbhein

Tha a' chairt-phuist seo a' sealltainn Am Bàgh, Geàrrloch, a' coimhead gu Badhais Bheinn, Siorrachd Rois

Tha Geàrrloch ann an Ros an Iar air cladach Loch Gheàrrloch. Tha Geàrrloch a' ciallachadh loch goirid. Bho linn Bhictòria tha Geàrrloch air a bhith na bhaile-turasachd trang, agus tha am bàgh aig ceann an locha fhasgach.

Air taobh deas Badhais Bheinn tha Beinn Àiliginn. Tha iad le chèile nam pàirt de shreath bheanntan Thoirbheartan, sgìre iomallach le seallaidhean iongantach a tha suidhichte eadar Loch Ma-Ruibhe agus Loch Thoirbheartan. Tha na beanntan de chlach-ghainmhich Thoirbhearatan agus ann am feadhainn aca tha clach-èiteig gheal a tha coltach ri sneachd uaireannan. Tha ghrùnn de na mullaich os cionn 3300 troigh (1000 meatair)

Tha Badhais Bheinn, air an làimh dheis, a tha 2870 troigh (875 meatairean) na Corbett- beinn eadar 2500 troigh agus 2999 troighean. Mar as trice canar gum bheil e a' ciallachadh mullach a' bhuidsich.

Tha Beinn Àiliginn na Rothach - beinn os cionn 3000 troigh. Mar as trice canar gur e seud a tha e a' ciallachadh agus tha dà mhullach aice, Sgùrr Mhòr 3231 troighean (985 meatairean) agus Tom na Gruagaich, 3018 troighean (920 meatair)

ROS: Geàrrloch

1920an

cairtean-puist; Toirbheartan; lochan; Bhictòrianaich; bailtean-turasachd; acarsaidean; Badhais Bheinn; Beinn Àiliginn; clach-ghainmhich; clach-èiteig; Sgùrr Mhòr; Tom na Gruagaich