Agallamh le dà bhoireannach às an sgìre mu mhuinntir nan seirbheisean sa Ghearastan
WD_HF07_TRACK03_SPENCEANDERSON
An Dara Cogadh
An Dàrna Cogadh
nèibhidh
An Cabhlach Rìoghail

Get Adobe Flash player

Tha Peigi Spence agus Fay Anderson a' bruidhinn air a' bhun-ionad a bh' aig an Nèibhidh sa Ghearastan san Dàrna Cogadh.

PS : Bheil fhios aig duin' agaibh, a chlainn, gu robh ionad uabhasach mòr aig an Nèibhidh sa Ghearastan? Ceudan is ceudan de sheòladairean agus MTBan (Motor Torpedo Boats) is a h-uile seòrsa. Agus chan fhaigheadh tu fiù 's a-steach dhan Ghearastan gus an sealladh tu a' chairt-aithneachaidh agad.

FA : Tha sin ceart. Chan fhaodadh tu a dhol a dh'àite.

PS : - a chionn 's gur e bun-ionad an nèibhidh a bh' ann. Agus a h-uile taigh-òsta - bha ainm 'An Naomh Crìsdean' air a h-uile taigh-òsta, air ainmeachadh air soitheach air choireigin le ainm naoimh air. 'S ann mar an Naomh Crìsdean a dh'aithnicheadh a Highland Hotel. Agus bha an Naomh, um, dè 'n t-ainm a bh' air a Ghrand Hotel? Sin am fear far an stadadh tu gus do chairt a shealltainn. Chan eil cuimhn' agam dè 'n t-ainm a bh' air. Ach bha iad uile air ainmeachadh air na Naoimh.

FA: Agus bha prosbaigean mòra air an Highland Hotel sa Ghearastan gus an coimheadadh iad sìos an loch.

PS: Tha sin ceart.

FA: 'S e an taigh-osta 'faire', look-out, a bh'ann.