An Turas Siar 1 - Uamh an Ionmhais
Galicia

Eadar-theangair:Iain Mac a' Phearsain
Comhairliche Scriopt: Donnchadh Fisher
Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain
Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

2000an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Ceilteach; Galicia; tasgaidh; nathair; uamh; Tòr Bhreògan; Eilean nan Naomh; Tir nan Òg; bhideo; bhideothan

WHA - An Turas Siar (cartoons)

Anns a bheil na leth-aonan Alda 's Aldan air an sgaradh o chèile agus an eachtradh aca a' tòiseachadh. Nuair a lorg Aldan ionmhas ann an uamh roi-eachdraidheil dh'fhalbh nathair ionmhas Ghalicia leis gu Eilean nan Naomh. Fhuair a phiuthar, Alda, a-mach càite an robh e 's chaidh i às a dhèidh ann am bàta beag. <br /> <br /> B'e am fiolm seo Eadar-sgeul 1 a-mach à 7 pàirtean den t-Sreath Deilbh-Beò, 'An Turas Siar'. Chaidh am fiolm air fad a tharraimg air pàipear mus deach a chur dhan chlàr-amharc sa Choimpiutair far an do chuireadh na dathan, an gearradh agus gach buaidh àraidh ris. Chaidh leth-phàirt dhen fhiolm a tharraing san Stiùidio Dealbh-beò Limaia ann an Galicia, ann an ceann an iar-thuath na Spàinn, far an do thòisich an sgeulachd. Chaidh an obair as dèidh an riochdachaidh a dhèanamh le sgioba dian san Stiùidio aig West Highland Animation, ann am Both Chuidir.<br /> <br /> Chaidh an t-Sreath seo a chraobh-sgaoileadh air STV agus air Grampian ann an Alba agus air TG4 ann an Eirinn.<br /> <br /> Ceòl: Rod Paul agus Lynn Mhoireasdan<br /> Luchd-ciùil: Gaita Gallega - Xose Manuel Budino; Bombarde Breizh - Jean Baron; Pìob Bheag agus Fìdeag - Michael McGoldrick; Drumaichean - Lee Agnew <br /> Alda - Catrìona Lexi Chaimbeul; Aldan - Dòmhnall Alasdair Caimbeul; Bubu agus An Dèirceach - Tormod MacIll Eathainn; Fear mar Eun, Blaigeart Ghalicia - Daibhidh Walker; Morgan, Bàn-Righ an Eilein Naoimh -Mairead Ros; <br /> Stiùiriche-ealain agus Deasachadh: Jim Stirk<br /> Àrd-bheòthadairean agus Ath-stiùirichean: Amber Godwin, Matt Lewis<br /> Beòthadairean air aoigheachd: Limaia Studios - Galicia<br /> Ro-riochdachadh: Amber Godwin, Matt Lewis, Dee NicMhathain, Glenn Jones<br /> Dealbaiche Loighne: Dee NicMhathain<br /> Manaidsear riochdachaidh: Kristina Turner<br /> Luchd-cuideachaidh stiùideo: Friseal Scott, Paul McConnochie<br /> Neach-cuideachaidh Fuaim: Tom Davies<br /> Dùblachadh: Micheal MacFhionghuin Savalas <br /> Eadar-theangair:Iain Mac a' Phearsain<br /> Comhairliche Scriopt: Donnchadh Fisher<br /> Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain<br /> Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich