Beinn Eighe agus Loch Ma-Ruibhe
Ceann Loch Iùbh
Ruadh-stac Mor
Spidean Coire nan Clach
tèarmainn nàdair
Beinn Eighe mountain range and Loch Maree

Tha a' chairt seo a' sealltainn Beinn Eighe agus Loch Ma-Ruibhe air Taobh Siar Siorrachd Rois. Tha Beinn Eighe ann am beanntan Thoirbheartan, feadhainn de na beanntan as àirde ann am Breatainn.'S ann de chlach-ghainmhich Thoirbheartan a tha iad. 'S e an ainmean Liathach, Beinn Eighe, Beinn Ailiginn agus Beinn Dearg. 'S i Liathach as àirde dhe na beanntan, agus tha i ag èirigh 3500 troigh bho na lochan mara.

Tha sgìre Beinn Eighe 10cil. Air taobh tuath Gleann Thoirbheartan. Tha a dhà dhe na beanntan clàraichte mar "Munros".Is iadsan Ruadh-stac Mòr agus Spidean Coire nan Clach. Ann an 1951, chaidh Beinn Eighe ainmeachadh mar a' chiad Tèarmann Nàdair ann am Breatainn.

'S e loch fìor-uisg' a th' ann an Loch Ma-Ruibhe anns a bheil dà mhìle dheug a dh'fhaid, bho Cheann Loch Iùbh gu faisg air Poll Iùbh. Chan eil ach mu leth mhìle a leud anns a' mhòr-chuid dhen loch. Tha i a' leudachadh gu mu mhìle ann an corra àite agus tha grunn de dh'eileanan beaga innte.

ROS: Geàrrloch

1930an; 1940an

cairtean; lochan; naoimh; Maelrubha, Eilean Ma-Ruibhe; eileanan; beanntan; Beanntan Thoirbheartan, clach-ghainmhich Thoirbheartan; creag-eòlas; Beinn Dearg; Munros; Ruadh-stac Mor; Spidean Coire nan Clach; tèarmainn nàdair