An Turas Siar 2 - Seachad air an Taobh Thall
A' Bhreatann Bheag

Eadar-theangair:Iain Mac a' Phearsain
Comhairliche: Donnchadh Fisher
Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain
Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

2000an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Ceilteach; Breatunn; Mari Morgana; muc-mhara; mucan; poit cruth-atharrachadh; Bran; Math; Gwydion; Eilean nan Naomh; Tir nan Òg; bhideo; bhideothan

WHA - An Turas Siar (cartoons)

Anns a bheil na leth-aonan Alda 's Aldan ann an saoghal nach robh fhios aca a bha ann. Tha Aldan air a chumail na bhràigh air Eilean nan Naomh fo amharas gun do ghoid e agus tha a phiuthar, Alda, a' tighinn tarsainn air an droch mhaighdeann-mhara Màiri Morgana airson a' chiad uair.<br /> <br /> 'S e am fiolm seo Eadar-sgeul 2 à 7 pàirtean den t-Sreath Deilbh-Beò, 'An Turas Siar', a chaidh a dhèanamh gu lèir le sgioba dian san Stiùidio aig Dealbhan-Beò na Gaidhealtachd an Iar ann am Both Chuidir. Chaidh am fiolm air fad a tharraing air pàipear mus deach a chur dhan chlàr-amharc sa Choimpiutair far an do chuireadh na dathan, an gearradh agus na buaidhean àraidh ris. Bha dà leanmhainn àraidh anns an Eadar-sgeul seo. Chaidh an tuiteam aig Aldan sios dhan tunail shnìomhanaich a dhèanamh ann am Maya 3D leis a' bheòthadair, Tara Dùghlas agus chaidh an Leanmhainn Dannsadh na Muice a bheòthachadh ri ceòl a sgriòbhadh gu h-àraidh le Rod Paul agus Lynn Mhoireasdan.<br /> <br /> Chaidh an t-Sreath a chraobh-sgaoileadh air STV agus air Grampian ann an Alba agus air TG4 ann an Eirinn.<br /> Ceòl: Rod Paul agus Lynn Mhoireasdan còmhla ri: Bombarde Breizh- Jean Baron; Pìob Bheag agus Fìdeag: Michael McGoldrick; Gaita Gallega - Xose Manuel Budino; Pìob Mhòr agus Feadan: Gordon Duncan; Drumaichean - Lee Agnew; Bass: Robin Spearing <br /> Guthan: Alda - Catriona Lexi Chaimbeul; Aldan - Dòmhnall Alasdair Caimbeul; Bubu, Math, Manannan - Tormod MacIll Èathainn; Blaigeart Ghalicia, Fear mar Eun, Bran - Daibhidh Walker; Bànrìgh Morgan agus Mari Morgana - Mairead Ros; Gwydion: Iain MacAoidh<br /> Stiùiriche-ealain agus deasachadh: Jim Stirk<br /> Àrd-bheòthadairean agus Ath-stiùirichean: Amber Godwin, Matt Lewis<br /> Beòthadairean air aoigheachd: Tara Douglas, Niek Reus<br /> Ro-riochdachadh: Amber Godwin, Matt Lewis, Dee NicMhathain, Glenn Jones<br /> Dealbhaiche Loidhne: Dee NicMhathain<br /> Manaidsear riochdachaidh: Kristina Turner<br /> Luchd-cuideachaidh stiùideo: Friseal Scott, Paul McConnochie<br /> Neach-cuideachaidh fuaim: Tom Davies<br /> Dùblachadh: Micheal MacFhionghuin-Savalas<br /> Eadar-theangair:Iain Mac a' Phearsain<br /> Comhairliche: Donnchadh Fisher<br /> Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain<br /> Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich