An Turas Siar 3 - Fìor Dhraoidheachd
A' Chuimrigh

Comhairliche Scriobt: Donnchadh Fisher
Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain
Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain
Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

2000an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Ceilteach; Cymrich; Math; Gwydion; cruth-atharrachadh; dòighean draoidheachd; Eilean nan Naomh; Tir nan Òg; bhideo; bhideothan

WHA - An Turas Siar (cartoons)

Anns an tèid Alda air chall 's am faic i an leth-aon chaillte aice ann am bruadar. Chaidh bàta Alda an sàs ann an ceò tiugh fhad 's a tha an dorchadas a' tuiteam. Rinn i a slighe a dh' ionnsaigh solas tarraingeach 's lorg i seann draoidh. Cuimreach a sheall dhi gun robh a bràthair Aldan ann an cunnart. Chaidh i air a slighe nas easgaidhe a-nis.<br /> <br /> B'e am fiolm seo Eadar-sgeul 3 a-mach à 7 pàirtean de Sreath Deilbh-Beò, 'An Turas Siar'. Chaidh am fiolm air fad a tharraing air pàipear mus deach a chur dhan chlàr-amharc sa Choimpiutair far an do chuireadh na dathan, an gearradh agus gach buaidh àraidh ris. Chaidh leth-phàirt dhen fhiolm a tharraing san Stiùidio Dealbh-beò Limaia ann an Galicia, ann an ceann an iar-thuath na Spàinn, far an do thòisich an sgeulachd. Chaidh an obair as dèidh an riochdachaidh a dhèanamh le sgioba dian san Stiùidio aig West Highland Animation, ann am Both Chuidir. <br /> <br /> Chaidh an t-Sreath seo a chraobh-sgaoileadh air STV agus air Grampian ann an Alba agus air TG4 ann an Eirinn. <br /> Ceòl: Rod Paul agus Lynn Mhoireasdan Còmhla ri Pìob Mhòr agus Feadan - Gordon Duncan; Pìob Bheag agus Fideag - Michael McGoldrick; Bombarde Breizh - Jean Baron; Bass - Robin Spearing; Drumaichean - Lee Agnew <br /> Guthan: Alda - Catriona Lexis Chaimbeul; Aldan - Dòmhnall Alasdair Caimbeul; Bubu, Math - Tormod MacIlleathainn; Mari Morgana - Mairead Ros <br /> Stiùiriche-ealain agus Deasachadh: Jim Stirk <br /> Àrd-beòthadairean agus Ath-stiùirichean: Amber Godwin, Matt Lewis <br /> Ro-riochdachadh: Amber Godwin, Matt Lewis, Dee NicMhathain, Glenn Jones <br /> Dealbhaiche Loidhne: Dee NicMhathain <br /> Manaidsear riochdachaidh: Kristina Turner <br /> Luchd-cuideachaidh stiùideo: Friseal Scott, Paul McConnochie <br /> Neach-cuideachaidh fuaim: Tom Davies <br /> Dublachadh: Micheal MacFhionghuin-Savalas <br /> Comhairliche Scriobt: Donnchadh Fisher <br /> Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain <br /> Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain <br /> Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich