Abhainn Seile agus Gleann Seile, Taobh Siar Siorrachd Rois
Gleann Seile
Sgùrr an Lochain
Sgùrr na Sgine
An Diollaid
River Shiel and Glen Shiel, Wester Ross

Tha a' chairt seo a' sealltainn Abhainn Seile agus Gleann Seile ann an Taobh Siar Siorrachd Rois. Tha trì mìle a dh' fhaid ann an Abhainn Seile a tha tòiseachadh an Loch Seile agus a' tighinn gu ceann an Loch Mùideart.

Tha luchd-turais gu math dèidheil air Gleann Seile a tha na phàirt de Rathad nan Eilean, agus anns a' bheil grunn de bheanntan àrd. Tha na beanntan ris an canar Còig Peathraichean Chinn Tàile rim faicinn ann an ceann a tuath Gleann Seile, agus gu deas tha beanntan nas àirde na 3000 troigh mar eisimpleir Creag nan Damh, Sgùrr an Lochain, Sgùrr na Sgine agus an Diollaid.

'S ann air an 10mh là dhen Òg-mhios 1719, a bha Blàr Gleann Seile anns a' ghleann seo le caidreachas anns an robh Seumasaich Ghaidhealach agus Spàinntich, a' strì an aghaidh shaighdearan le Riaghaltas Bhreatainn. B' e arm a' Riaghaltais aig an robh buaidh.

ROS: Gleann Seile

1940an; 1950an

cairtean-puist; Blàr Gleann Seile; Seumasaich; glinn. Rathad nan Eilean; Na Còig Peathraichean; Creag an Damh; Sgùrr an Lochain; Sgùrr na Sgine; An Diollaid; beanntan