An Turas Siar 5 - Strì nan Sìthichean
Dùn Nan Gall

Sgriopt: Donnchadh Fisher
Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain
Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain
Sgrìobhadair, Stiuiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Ceilteach; Eirinn; Eilean Tòr; Balor; Gobha; Gaibhleann Gabha; Glas Gaibhleann; sìthichean; Eilean nan Naomh; Tir nan Òg; bhideo; bhideothan

WHA - An Turas Siar (cartoons)

Bha aig Alda ri Eilean nan Naomh a ruigsinn gus a bràthair, a ghoideadh air falbh, a shàbhaladh. Ach tha cus iomraidh air a claoidh agus mar seo dh'iarr i air gobha cumhachdach a cuideachaidh ag iomradh na b'fhaide dhan iar.<br /> Bha a' phrìomh bhò a b'fheàrr ann an Èirinn air fad aig a' ghobha phròiseil seo. Chaidh a goid air agus bha famhair eu-cruthach, Balor, ga bleoghan tioram. Thuirt an gobha gum feumadh Alda a dhol còmhla ris air an turas a lorg na bà. Bha ball-airm dìomhair aig Balor, sìthiche air an robh an t-ainm Cas Ghorm. Bha fàileadh uabhasach dhen chois seo. Cha robh duine ann fiù is an gobha fhèin a b'urrainn seasamh dìreach nuair a bheireadh e dheth a bhòtann gu h-àraidh nuair a bhiodh e na do chluais! Bha a h-uile rud a' coimhead eu-dòchasach nuair a thàinig Sròn Sìth gus an saoradh agus gus duilgheadas a' ghobha fhuasgladh is mar seo, bhiodh e saor airson iomradh còmhla ri Alda a-mach dhan iar gu Eilean nan Naomh.<br /> <br /> Thàinig an smuain airson sgeulachd mu na sìthichean an strì agus an gobha o Rosanna Nic a' Phì o thùs agus chaidh a h-atharrachadh airson deilbh-beò san Stiùidio aig West Highland Animation. Chaidh na sìthichean fhèin a dhealbhadh agus a bheòthachadh le Matt Lewis.<br /> <br /> Ceòl: Rod Paul agus Lynn Mhoireasdan<br /> Ceòladair: Bombarde Breizh - Jean Baron; Pìob Bheag agus Fìdeag - Michael McGoldrick; Drumaichean-Lee Agnew <br /> Guthan: Alda - Catriona Lexi Chaimbeul; Aldan - Dòmhnall Alasdair Caimbeul; Cas Ghorm, Bubu -Tormod MacIlleathain; Sròn Sith, Fear mar Eun, Famhair Balor - Daibhidh Walker; Bànrigh Morgan - Mairead Ros; Gobha - Iain Mac a' Phearsain <br /> Stiùiriche-ealain agus deasachadh: Jim Stirk<br /> Àrd-bheòthadairean agus Ath-stiùirichean: Amber Godwin, Matt Lewis<br /> Ro-riochdachadh: Amber Godwin, Matt Lewis, Dee NicMhathain, Glenn Jones<br /> Dealbhaiche Loighne: Dee NicMhathain<br /> Manaidsear riochdachaidh: Kristina Turner<br /> Luchd-cuideachaidh stiùideo: Friseal Scott, Paul McConnochie<br /> Neach-cuideachaidh fuaim: Tom Davies <br /> Dùblachadh: Micheal MacFhionghuin-Savalas <br /> Cruthachadh Sgeòil: Roseanna Nic a' Phì Comhairliche <br /> Sgriopt: Donnchadh Fisher<br /> Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain<br /> Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain<br /> Sgrìobhadair, Stiuiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich