An Turas Siar 6 - Bùrach na Buidseachd
Na h-Eileanan Siar

Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain
Comhairliche Sgriobt: Donnchadh Fisher
Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain
Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Ceilteach; cruth-atharrachadh; dòighean draoidheachd; cats; Eilean nan Naomh; Tir nan Òg; Os-nàdurrach; Bhana-buidseachd agus Buidsich; Eilein nan Iar; bhideo; bhideothan

WHA - An Turas Siar (cartoons)

Bana-bhuidsichean a' cur cogaidh. Mar iomlaid airson fàbhar a rinn i dha roimhe, tha an Gobha neartmhor ga h-iomraich seachad air Innse Gall air a slighe gu Eilean nan Naomh far a bheil i an dùil a tha a bràthair a tha air chall. Thig trì bana-bhuidsichean fan comhair. Tha Gorm-shùil Loch Abair ann agus 's i as làidire dhiubh. Tha smachd sònraichte aice air cait. Còmhla rithe tha a' bhana-bhuidseach Dhiùrach a tha comasach air a dhol an riochd na meanbh-chuileig agus a' bhana-bhuidseach Ìleach a bhios a' siubhal ann am bàta de phlaosg-uighe. An toiseach tha e coltach nach leig bana-bhuidsichean nan eilean a dhol troimhe ach nuair a thèid ionnsaigh a thoirt orra gabhaidh iad taobh Alda ga sàbhaladh bho a nàmhaid Mari Morgana.<br /> <br /> Seo an 6mh fiolm a-mach à sreath de 7 roinnean 'An t-Slighe an Iar' a chaidh a dhèanamh gu lèir le sgioba beòthail aig stiùidio West Highland Animation, Both Chuidir. Chaidh am fiolm gu lèir a tharraing air pàipear mus deach a sganadh a-steach air a' choimpiutar gus an deasachadh a dhèanamh agus feartan sònraichte a chur ann. B'i Emma Lazenby a bha na h-Àrd-bheòthadair airson na h-eadar-sgeòil seo. Thàinig Emma a dh'obair aig West Highland Animation air an t-sreath 'Bog fliuch' as dèidh ceum a thoirt a-mach ann an Dealbhachadh-beò ann a' Hull ann an 1999. Taobh a-steach ùine ghoirid bha e soilleir nach b'urrainn dhuinn a dhol air adhart às aonais a' chomais nua-chruthachail aice agus a cuid sgilean dealbhachaidh-beò.<br /> <br /> Chaidh am fiolm gu lèir a bheothachadh a rèir port dualchasach a sgeadaich agus a chluich an sàr fhìdhlear Ashley MacIosaig.<br /> <br /> Ceòl: Ashley MacÌosaig <br /> Ro-ràdh le: Lynn Mhoireasdan agus Rod Paul; <br /> Bombarde Breizh - Jean Baron; Pìob Bheag agus Fìdeag - Michael McGoldrick; Drumaichean - Lee Agnew <br /> Guthan: Alda - Catriona Lexi Chaimbeul; Aldan - Dòmhnall Alasdair Caimbeul; Bubu, Dèirceach, Bana-bhuidseach, Meanbh-chuileag -Tormod MacIlleathainn; Bana-bhuidseach Eige -Daibhidh Walker; Bana-bhuidseach Loch Abair (Gorm Shùil) - Carina NicLeòid; Mari Morgana - Mairead Ros <br /> Àrd-bheothadairean agus Ath-stiùirichean: Emma Lazenby, Amber Godwin, Matt Lewis<br /> Ro-riochdachadh: Emma Lazenby, Amber Godwin, Matt Lewis, Dee NicMhathain<br /> Stiùiriche-ealain agus deasachadh: Jim Stirk<br /> Dealbhaiche Loighne: Dee NicMhathain<br /> Manaidsear riochdachaidh: Kristina Turner<br /> Luchd-cuideachaidh stiùideo: Friseal Scott, Paul McConnochie<br /> Neach-cuideachaidh fuaim: Tom Davies<br /> Dùblachadh: Micheal MacFhionghuin-Savalas <br /> Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain<br /> Comhairliche Sgriobt: Donnchadh Fisher<br /> Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain<br /> Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich