An Turas Siar 7 - Dè an dachaigh?
WHA_007_WJ01FI_EN

Comhairliche Sgriobt: Donnchadh Fisher
Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain
Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain
Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicChoinnich

200an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò, clann; Ceilteach; cruth-atharrachadh draoidheachd; Eilean nan Naomh; Tir nan Òg; sìth-bheò; bhideo; bhideothan

WHA - An Turas Siar (cartoons)

Anns a bheil na leth-aonan Alda 's Aldan air an ath-aonadh agus air an sàbhaladh o neo-bhàsmhorachd. Na h-aonar anns a' Chuan Shiar, thrèig Alda a pròis agus ghabh i an dòigh as fhasa gu Eilean nan Naomh airson an leth-aon caillte Aldan. Nuair a bha an dithis còmhla a-rithist, sgrios iad an nàimhdean, shàbhail iad a' Bhànrigh agus chaidh ainm Aldan a rèiteachadh mu dheireadh thall.<br /> <br /> Chaidh am fiolm seo a tharraing air pàipear agus a chlòdhadh leis an t-siostam Animo san Stiùidio aig Dealbhan-Beò na Gàidhealtachd an Iar. Chaidh a shealltainn mar phàirt dhen t-Sreath 'An Turas Siar' air Splaoid! STV agus TG4 ann an Eirinn<br /> <br /> Ceòl: Rod Paul agus Lynn Mhoireasdan Còmhla ri: Gaita Gallega -Xose Manuel Budino; Bass: Robin Spearing; Pìob Bheag agus Fìdeag: Michael McGoldrick; Drumaichean: Lee Agnew; <br /> Guthan: Alda -Catriona Lexi Chaimbeul; Aldan - Dòmhnall Alasdair Caimbeul; Bubu, Dèirceach -Tormod MacIlleathainn; Blaigeart Ghalicia, Fear mar Eun - Daibhidh Walker; Bana-bhuidseach Ghallega - Carina NicLeòid; Bànrigh Morgan, Mari Morgana -Mairead Ros; <br /> Stiùiriche-ealain agus Deasachadh: Jim Stirk<br /> Àrd-bheothadairean agus Ath-stiùirichean: Amber Godwin, Matt Lewis<br /> Beothadair air aoigheachd: Niek Reus <br /> Ro-riochdachadh: Amber Godwin, Matt Lewis, Dee NicMhathain, Glenn Jones<br /> Dealbhaiche Loidhne: Dee NicMhathain<br /> Manaidsear riochdachaidh: Kristina Turner<br /> Luchd-cuideachaidh stiùideo: Friseal Scott, Paul McConnochie<br /> Neach-cuideachaidh fuaim: Tom Davie<br /> Dùblachadh: Micheal MacFhionghuin-Savalas <br /> Comhairliche Sgriobt: Donnchadh Fisher<br /> Eadar-theangair: Iain Mac a' Phearsain<br /> Àrd-riochdaire: Seonaidh Ailig Mac a' Phearsain<br /> Sgrìobhadair, Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicChoinnich