Seallaidhean de dh' Inbhir Ghòrdain
Inbhir Ghòrdain
carraighean-cuimhne
raon-teanas
raon bobhlaireachd
Views of Invergordon

Air a' chairt seo tha sia seallaidhean de dh' Inbhir Ghòrdain. Gu h-àrd, air an taobh chlì agus an taobh dheas, tha Àrd Shràid Inbhir Ghòrdain. Chithear Fuaran Rìgh Eideard air an taobh dheas. Chaidh a chur an gnìomh gu h-oifigeil leis a' bhean-phòsta Dhòmhnallach, bean a' phròbhaist, ann an 1904. Phàigh Comann nan Goireasan airson an fhuarain, mar chuimhneachan air a' chuairt aig an Rìgh Eideard VIII gu Inbhir Ghòrdain ann an 1902. Gu h-àrd, air an taobh chlì, chithear an Taigh-Òsta Rìoghail - togalach le similear àrd, a thogadh ri linn Bhictòria. Chaidh a sgrios ann an teine an 1973.

Gu h-ìseal, air an taobh chlì agus air an taobh dheas. Tha seallaidhean dhen chala agus dhe na Sùdraichean - dà chreig a tha ag èirigh anns a' chaolas, a' dìon beul a' chala.

Gu h-àrd, anns a' mheadhan, tha dealbh de Charragh-cuimhne Inbhir Ghòrdain, os cionn Caolas Chrombaidh. Gu h-ìseal, anns a mheadhan, tha na raointean teanas agus bobhlaireachd ri taobh an stèisein

ROS: Ros Cuithne

1920an; 1930an

cairtean; fuarain; Comann nan Goireasan; Rìgh Eideard VIII; taighean-òsta; calachan; Na Sùdraichean; carraighean-cuimhne; raon-teanas; raon bobhlaireachd