Carragh-cuimhne Cogaidh, Inbhir Ghòrdain
Inbhir Ghòrdain
campaichean cabhlachail
Cabhlach Bhreatainn
campa cabhlachail
War Memorial, Invergordon

Tha a' chairt-phuist seo a' sealltainn A' Charragh-cuimhne Cogaidh aig Inbhir Ghòrdain. Chithear cabhlach shoithichean air a' chùl ann an Linne Chrombaigh. Tha an Carragh-cuimhne Cogaidh, a chaidh a thaisbeanadh ann an 1922, stèidhte air Rathad Alltan an t-Salainn.

Tha fagasachd Inbhir Ghòrdain air an Linne Chrombaigh a' ciallachadh gu bheil e na shàr acarsaid do shoithichean. Tha na ceanglaichean a tha aig an àite ris a' Chabhlaich Rìoghail a' dol air ais chun an naoidheamh linn deug agus san 20mh linn bha e air a dhearbhadh mar champa oifigeil, agus iomadach uair a' toirt aoigheachd do Chabhlach Bhreatainn. Aig àm a' Chiad Chogaidh ghlèidh Inbhir Ghòrdain inbhe mar champa chabhlachail, a' solarachadh connaidh agus bùirn dhan Chabhlach Rìoghail. Dhùin an campa cabhlachail ann an Inbhir Ghòrdain mu dheireadh thall ann an 1956

ROS: Ros Cuithne

1910an; 1920an

cairtean-puist; carraighean cuimhne; ìomhaighean; A' Chiad Chogadh; linneachan; A' Chabhlach Rìoghail; campaichean cabhlachail; Cabhlach Bhreatainn; campa cabhlachail