Murchaidh Dubh na h-Uamha
WHA_TA03FI_GA
dìoghaltais
oighreachd
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Tha Mac Gill' Anndrais olc, air àite Mhurchaidh Dhuibh MhicCoinnich, Ceannard Chinn t-Sàile, a ghabhail gun chòir. An dèidh dha àireamh bhliadhnachan a chur seachad ann an uamhan, theich Murchadh Dubh à Leòdhas agus dh'iarr e cuideachadh air Gille Riabhach. Thill iad nan dithis agus le cuideachadh on bhanaltruim dhìleas aige, dh'ath-choisinn iad dualchas Mhurchaidh Dhuibh.

B'e am fiolm seo pàirt dhen t- Sreath Deilbh-Beò 'Gàidhlig Gu Leòr' a chaidh a chraobh-sgaoileadh air 'Dè a-Nis?' BBC Alba, ann an 1996. Ann an 1997, fhuair am fiolm an duais 'Suaicheantas Or' anns na Duaisean Eadar-Nàiseanta airson Fhiolm is Bhideo IAC.

Air a dhèanamh le: Aonad Gàidhlig Gheàrrloich - Barry Gault, Iain Wentworth, Diorbhail Wentworth, Ailsa Carruthers, Mhairi Carruthers, Kayley Carruthers, Stuart Pickering, Richard Pickering.

Taing gu: Lorraine Redpath, Catriona Dunbar, Roy Wentworth, Magaidh Wentworth, Iseabail NicCoinnich, Sarah NicLeòid, Anndra Wiseman, Ruairidh MacNeacail, Mairi NicArtair, Iseabail Mhoireach, Sandra Cheanadach, Mairi Mhoireasdan.
Cèol le: Beth Hunter, Anna Henderson, Joseph Ross, Philip Dary agus Còisir Àrd-Sgoil, Gheàrrloich.
Le taic airgid bho: C.T.G.; Scottish Arts Council National Lottery Funding; C.N.A.G.; Roinn na Gaidhealtachd; R.A.C.E.; Comhairle Rois is Chrombaidh
Stiuiriche: Leaslaidh NicCoinnich
Ard-Riochdairean: Eilidh Crossan agus Donnie MacLeòid

ROS: Geàrrloch

1750an

Cultar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Eachdrachail, Mort; Clann MacCoinnich; Ceann Taill; Fogairt; àth na Cinn; dìoghaltais; oighreachd; bhideo; bhideothan

WHA - Gàidhlig Gu Leòr (cartoons)