Ailean nan Creach
WHA_VD2_02FI_GA
cait
ealaisean
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Fhuair Ailean nan Creach cliù airson nan seachd creachan brùideil is an-iochdmhor a rinn e. Aon latha, chuir e roimhe gun dèanadh e deas-ghnàth pàganach nach cleachdar mòran leis an ainm 'an taghairm' a' cur cat an cràdh a chum 's gun tarraing e ainmhidh Lochabair a bha na chat tomadach. Cha do dh'obraich am plana seo mar a bha e an dùil oir bha uiread de ghràin aig a' chat air Ailean is gun tug e air na seachd eaglaisean a thogail gus an t-aithreachas aige shealltainn.

Chaidh am fiolm seo a dhèanamh ann am modh 'geàrr-a-mach' 2D dathte le cloinn bho Aonad Gàidhlig Mhòrair airson na Sreath 'Gàidhlig Gu Leòr' a chaidh a chraobh-sgaoileadh air 'Dè a-Nis?' le BBC Alba ann an 1996. Chaidh an ceòl a sgrìobhadh, a dheasachadh agus a chlàradh gu h-àraidh airson an fhiolm le Ailean MacEanraig. Chlàr a' chlann na pàirtean labhairt.

Air a dhèanamh le: Jamie Milligan, Donna NicEachearn, Lianne Stiùbhart, Colin MacDhòmhnaill, Kathleen MacNeil, Christina McPherson, Peter de Frenes, Ashley McGee, Kirsty MacDonald, Joe de Fresnes, Becky McGee, Thomas Chulow.
Taing gu: Collette Grigor, Flora Lawrie, John Storey, Christy MacIntyre, Margaret Ann Elder, Catriona NicIlledhuibh, Màiri NicArtair, Iseabail Mhoireach, Anndra Wiseman, Mairi Mhoireasdan, Sandra Cheanadach.
Cèol le: Alan Henderson.
Taic airgid bho: C.T.G.; Scottish Arts Council; C.N.A.G.; Roinn na Gaidhealtachd; Lochaber Arts agus Lochaber Leader.
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich
Ard-Riochdairean: Eilidh Crossan agus Donnie MacLeoid

Ailean nan Creach

INBHIR NIS

1650an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Eachdrachail; creachadan; taghairm; cait; ealaisean; bhideo; bhideothan

WHA - Gàidhlig Gu Leòr (cartoons)