An Doiteag Mhuileach
WHA_VF1_01FI_GA
Long Spainntich
Cait
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Tha droch sheòladairean a' cur a' bhàta aca ann an cala Thobar Mhoire ann am Muile. Tha bana-bhuidseach an àite, An Doiteag, ag iarraidh iad a dh'fhalbh. Dh'èigh i ri a càirdean, Bana-bhuidseach Thiriodh agus Bana-bhuidseach Ìle, a thighinn ga cuideachadh. Nì iad feum dhen a h-uile rud, gus bacadh a chur air na seòladairean . Ach chan obraich rud sam bith gus an leig Bana-bhuidseach Loch Abair na cait aice mu sgaoil air na seòladairean a tha gun fhios gu dè a tha annta. Saoil an tèid aca air an soitheach a chur fodha?

Chaidh am fiolm seo a dhèanamh ann an 1996 mar phàirt dhen t-Sreath Deilbh-Beò Gàidhlig Gu Leòr le cloinn à Bun-Sgoil Loch Don, Muile agus ann am Bùth-Obrach Deilbh-Beò a chord gu math ris a' chloinn, airson seachdain ann am Bun Easain. Bha e air a stiùireadh leis an sgioba aig Gàidhlig Gu Leòr. B'e am modh a chleachdadh 'gearradh-a-mach' air cel a bha air a pheantadh fo sholas-mullaich. A-rithist, dh'atharraich an t-seann sgeulachd gu math dhan dhealbh-bheò agus bha am fiolm gu math soirbheachail. Bhuannaich e an Duais Àraidh IAC airson Deilbh-Beò na h-Òigridh. Mhòladh e ann an Duaisean Ceàird an Fhuaim aig Comann T. BH. airson Foghlaim agus nam Meadhan ann an 1997. San aon bhliadhna, mhòladh an t-sreath Gàidhlig Gu Leòr air fad anns na Duaisean Craobh-Sgaoileadh Foghlaim Neo-Eigeantach agus chaidh a chraobh-sgaoileadh air Dè a-Nis? le BBC Alba ann an 1996.

Air a dhèanamh le: Bun-Sgoil Loch Don, Rosemary Wilson, Kenneth Swift, David MacDonald, Holly Kidd, Eleanor Rockett, Stuart Greenway, Graham Scott, Alan Greenway, Lindsay Wilson, Zoe Goodwill, Kiera Wilson, Lorne Fitness.
Buth-obrach Coimhearsnachd Bhun Easain: Ross Wilson, Kirsty Van Nierop, Angharad Burney, Rhiannon Burney, Catherine MacCallum, Rob MacCallum, Ross Docherty, Rebecca Johnston, Linda Campbell.
Guthan le Àrd-Sgoil Thobar Mhoire: Catriona-Anna Fitness, Rhona NicIlle Mhoire, Carol MacCrone, Morag NicIlleathain, Daibhaidh Downham, Seamus Robb, Debbie Armour, Ciorstaidh Balcar, Dòmhnall MacIlleMhoire.
Taing gu: Eilidh Young, Seònaid MicDhòmhnaill, Jessie MacKellar, Catriona NicIlleDhuibh, Màiri NicArtair, Anndra Wiseman, Iseabail Moireach, Ruairidh MacNeacail, Mairi Mhoireasdan, Sandra Cheannadach.
Seanchaidh: Mairi NicIllMhoire
Ceòl: Marc Fallon
Taic airgid bho:C.T.G.; Scottish Arts Council National Lottery Funding; C.N.A.G.; Argyll Leader; Argyll and Bute District Council
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich
Ard-Riochdairean: Eilidh Crossan agus Donnie MacLeòid.
West Highland Animation airson BBC Alba 1996.

16l

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-nadurrach; Eachdraich; Bhana-buidseachd agus Buidsich; Eilein nan Iar; Muile; Long Spainntich; Cait; bhideo; bhideothan

WHA - Gàidhlig Gu Leòr (cartoons)