Thig Air Ais A' Ghrian
WHA_VF2_01FI_GA
Bealtuin
sean doighean
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Nuair a thàinig Am Màrt, bha Gleann Lìobhann air a bhith gun ghrian fhaicinn fad a' gheamhraidh. Cuiridh clann a' ghlinne romhpa Deas-ghnàth Pàganach a choileanadh, gus a' ghrian a thoirt air ais is gum fàs an samhradh nas teotha! Ach dèan cinnteach nach loisg thusa do chasan anns an teine!

Chaidh am fìolm seo, a tha còig mionaidean de dh'fhaid - a dhèanamh ann an 1996 le Bun-sgoil Gleann Lìobhainn agus le Ionad Gàidhlig Pheairt mar phàirt dhen t-sreath 'Gàidhlig Gu Leor' airson Dè A-Nis? BBC Alba. Chaidh iomadh dòigh-obrach a chleachdadh, a' gabhail a-steach chumaidhean air an gearradh a-mach agus air am peantadh le làimh cho math ri dealbhan faileasach agus dealbhan puingeachaidh dhen chloinn fhèin. Thàinig sgioba fiolm a' Chrannchuir Nàiseanta a Ghleann Lìobhann agus chlàr iad a' chlann ag obair air an fhiolm airson telebhisean nàiseanta prìomh àma. A bharrachd air sin chaidh duais sgrìonaidh a thoirt dhan fhiolm aig an fhèis, Co-op Young Filmakers, ann an 1996.

Air a dhèanamh le: Bun-sgoil Gleann Lìobhainn agus Aonad Gàidhlig Pheairt: Mark Main, Ian McDonald, Kirsty Walker, Paul Main, Craig Hayman, Leanne Walker, Tan Webster, Martine Dixon, Pol White, Iason Walczuk, Liam Baldwin, Chelsea Dixon, Martain White, Sian Baldwin, Daibhidh Hadden, Steamhain McCafferty.
Taing gu: Catherine Strang, Frieda Cummings, Annabelle Smith, Dorothy Grant, Iseabail Mhoireach, Màiri Mhoireasdan, Sandra Ceannaideach.
Cèol: Jock the Box agus Dave Cantwell
Seanachaidh: Ealasaid NicDhiarmaid
Le taic airgid bho: C.T.G; Scottish Arts Council National Lottery Fund; C.N.A.G; Tayside Education Department; Perth and Kinross Community Arts
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich
Àrd-Riochdairean: Eilidh Crossan agus Donnie MacLeòid.

PEAIRT

1990an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-Nàdurrach; Bana-buidseachd agus Buidseach; Cailleach; Feisean; Bealtuin; sean doighean; bhideo; bhideothan

WHA - Gàidhlig Gu Leòr (cartoons)